Jak se peče chleba - o pekařství celkově
Speciální pícky na chleba stávaly ještě v polovině dvacátého století po venkovských chalupách – našly se i lokality, kde takovéto pícky byly budovány kousek za vsí – a chleba se zde pekl společně pro několik domácností. Tak tomu bylo například v okolí Jindřichova Hradce.
zobrazená chlebová pícka by se měla nacházet v Lenoře na Šumavě
v Brně byl vyhlášený například Bystrcký chléb - ovšem z dřívějších časů, kdy chleba pekl téměř podomácku
Ipečení chleba se z původně domácí zálažitosdtí stávalo záležitostí řemeslnických cechů, a poslé nastalo i zprůmyslnění oboru pekař - ve městech se budovaly velké průmyslové pekárny.
Když už bylo zmíněno Brno, tak vyhlášený byl například Heršpický chléb z poměrně velké a moderní pekárny v Horních Heršpicích
vojenská pekárna v Brně při ulici Veveří
na obrázku níže jak fungovala průmyslová pekárna
Z mnoha dalších průmyslových pekáren může být zmíněna alespoň již zaniklá vojenská pekárna mezi ulicemi Veveří a Pekárenská.
Zobrazeny jsou navíc i sušenky SAO z Austrálie...
rozcestník potravinářství
Pravidla moštárny a jak funguje cukrovar - Blog iDNES.cz
pivovary
Blogeři iDNES v Praze Na Verandách - rozcestník na téma Praha a pivovary - Blog iDNES.cz