Jako každá žena i já mám své slabosti a nyní mou největší jsou čtverečkové háčkované deky. Bez háčku a klubíčka v kabelce už nikam nevyrážím pár let. Všechny čekací doby u lékařů, cesty v autobuse a občas i návštěvy poctivě proháčkuji. Občas se krásně zapřede rozhovor o posedlosti klubíčky a nejednou se mi i stalo, že jsem v čekárně někoho učila háčkovat. Čtverečky jsou přímo ideální pro takové háčkování. 

Tahle krásně jarní deka vznikla i díky dalším šikulkám (členkám Klubu Kulový blesk - výměna čtverečků). Každý čtvereček jsem obháčkovala stejnou přízí a pak spojovala do panelů po 4 kusech (2 x 2). Jednotlivé panely jsou sešité - vznikly dva pruhy 2 x 8 čtverečky mezi které jsem všila malé čtverečky - tvoří středový pruh. A samozřejmě je celá deka obháčkována několika řadami. Celkový rozměr je cca 85 x 150 cm. Větší čtverečky mají rozměr 15 x 15 cm, menší cca 10 x 10 cm.

Po tomto "projektu" jsem se dala i do trochu složitější práce a háčkovala jsem čtverce o různých velikostech. Takto vypadala deka v mezifázích:

              

Skládala jsem a sešívala a doháčkovávala (samozřejmě občas i párala) tak, aby barvičky i rozměry ladily a já byla spokojená. Když bylo sešito, celou deku jsem obháčkovala.

A protože jsem docela puntičkářka, tak samozřejmě deka musela do pračky (peru na 20°C - program Vlna), místo aviváže používám octovou vodu, která krásně rozjasní barvy. Po usušení se objeví i ty "cancourky" přízí, kterých jsem si nevšimla při začišťování, takže dozačistím a tady je konečný výsledek:

A pokud jste dočetli až sem, věřte, že už pracuji na dalších a dalších dekách..