Možná si dost z Vás teď ťuká na čelo, je přece jaro. Tedy alespoň podle kalendáře. Jenže já tuto práci začínala krátce před vánocemi a vážně to rychleji nešlo .

Před vánocemi se to zde  hemží adventními kalendáři všeho druhu i provedení.  Od polotovarů připravených výrobci, stačí vystřihnout a podle návodu našít a je hotovo, přes háčkované, s vlastním tiskem a tak dále.  Moje představa vánoc je tak trochu Ladovská.  Zasněžená krajinka a v ní ,  jako drahokamy ,  roubené chaloupky.

První dva šité  pokusy zmizely velmi rychle, ale podle mých představ jim stále něco scházelo.  Prostě to nebylo ono. Následovaly spousty  počmáraných papírů, stejně  návrhů a nakonec  návrat k výšivce.

Každá chaloupka je jiná, liší se barvou nebo detailem . Tento adventní  kalendář  zůstane jedinečným originálem. Sotva mě někdo přemluví, abych to  samé  ještě někdy dělala . Není to jen práce, je to splněný sen . Jenže ten sen se protáhl na  téměř půl roku vyšívacích večerů. Nu což, stejně  bych u té televize spala....

 

Postupně jsem celou práci fotila a doufala,že se fotografie  časem někam nezatoulají.