Nedávno jsme se shodli s kamarádkami na tom, že máme velký problém sehnat nějaké hezké šaty koktejlového střihu na běžné chození po městě, do práce, na různé výlety apod. Většinou se dají koupit buď luxusnější elegantní šaty, které se na takové běžné účely příliš nehodí a navíc jsou poměrně drahé, nebo naopak něco, co vypadá jako hadr a člověk by si takové šaty neobléknul snad ani na doma. Pátrala jsem všude možně a to dokonce i po eshopech, přestože na nich oblečení nakupuji nerada z důvodu, že si nemůžu osahat materiál a vyzkoušet si střih.

Nejjednodušší mi přišlo zkopírovat a mírně upravit střih jiných šatů

Měla jsem v hlavě jednoduchý tvar šatů bez nějakých zbytečných designových prvků- šlo mi především o příjemný, spíše lehčí materiál a nějaký barevnější motiv, který by se hodil do teplejších jarních a letních dnů. Zkoušela jsem sehnat na internetu střih na koktejlové šaty, ale nic smysluplného jsem nenašla, tak jsem si nakonec řekla, že upravím mírně střih šatů, které jsem si koupila dříve na amodio.cz a měla je moc ráda, ale bohužel se mi podařilo je víceméně zničit tím, že jsem si je polila  červeným vínem, které jsem z nich nedokázala dostat pryč.

Začínáme se samotnou výrobou koktejlových letních šatů

Tyto šaty jsem obětovala a rozpárala je na jednotlivé díly, které jsem následně křídou překreslila na látku. Látku jsem sehnala v jednom místním obchůdku u nás a hned jsem si koupila tu samou ve dvou různých barevných motivech. Výhodou tohoto střihu koktejlových šatů je fakt, že jsou velmi jednoduché na ušití, protože stačí jen sešít horní a spodní díl k sobě po stranách a v oblasti ramínek + zahnout kraje látky. Doporučuji napoprvé šaty ušít z nějaké spíše odpadní látky a vše si takto vyzkoušet + upravit střih. Já osobně jsem po vyzkoušení šaty mírně vypasovala a naopak mírně rozšířila spodní lem, aby se mi v nich lépe chodilo. Po úpravách a doladění stačí obkreslené a nastříhané díly sešít k sobě, dodělat olemování a letní koktejlové šaty máte hotové za zlomek peněz a především přesně v takovém designu a barevném zpracování, jaké si sama představujete.