Ráda bych vám představila nové šperky, které mají jistě vlastní příběh, trochu reci a také kus tvorby, barev, příprav, zábavy, radosti z práce :)


Začíná to hlavně reci, nebo snad vintage, rozhodně, každý šperk této kolekce má v sobě velice starý dřevěný korálek, korálek který tak nějak za všechno může a momentálně mi přijde směšné, že si to skutečně uvědomuji až teď při psaní. Když moje máma byla malá, stačila nasbírat celou krabici korálků, tuto krabici jsem vídala jako malá v našem velice starém vyřezávaném šuplíku příboráku. Byla to obyčejná krabice nejspíš od skleniček plná malých, velkých skleněných i dřevěných korálků, hrabala jsem se v nich celé dětství a neustále jsem chodila na výplach uší, ze kterých mi vypadávaly ty korálky. Poté jsem si několik let na korálky nevzpoměla, popud mámy kamarádky mi je připoměl a opět jsem objevila tu těžkou krabici od skleniček a rozhodla se tedy korálky vytřídit a zkusit něco vyrobit. Dnes ty staré dřevné korálky z krabice od mamky jsou zakomponované v těchto obšívaných kuličkách ( i v mnoha dalších špercích) a také kuličky jsou někdy obšité těmi starými rokajly :)


image

 

Letošní zimu, jsem měla hodně času díky sněhu a já se v tu chvíli nejraději věnuji výrobě. Prodala jsem v období vánoc krásné výrobky z obšívaných korálků, které jsem tvořila na zkoušku, díky jejich úspěchu jsem se pustila do výroby dalších a obšívání korálků mě uchvátilo, protože jsem během chvíle mohla vytvořit krásné barevné variace.


image

 

Rozhodně jsem nevyčerpala nápady co se týká barev a variant, rokajle jsem dokoupila a za nějakou dobu se budete moct těšit na další, do té doby, pokud si nevyberete hotové, máte možnost nechat si vyrobit i něco na přání.