Každý rok realizuji alespoň jeden nový keltský motiv na výšivku. Většinou jich vymyslím víc a nechám své známé i neznámé fanoušky na FB vybrat, který se jim líbí nejvíce. 

Letos měly výběr mezi květinovým, geometrickými nebo zvířecími motivy a z davu se začaly ozývat hlasy: "Králíka! Králíka!...Králíka" Jéminánku, pomyslela jsem si, jak může vypadat keltský králík??? Rozhlédla jsem se po internetu a v moudrých knihách, abych našla inspiraci a kupodivu králíků spousta. Jenže, nebudu přeci používat cizího králíka, zejména když nemá volná autorská práva. 

Nezbylo než vymyslet vlastního. A protože výšivkové motivy jsou v mnohém limitovány, musela jsem se přizpůsobit i technickým omezením. Nakonec jsem se rozhodla inspirovat se jednou originální kresbou psa ze 7. století:

A zacala jsem překreslovat, mutovat, upravovat, zjednodušovat... až byl z rozlícené bestie roztomilý králíček vhodný k vyšití.

Pro lepší přestavu jsem udělala i několik barevných návrhů:

A najednou někdo přišel s dotazem jak je ten tisk velký a za kolik. Chvíli jsem nechápala o čem mluví a pak jsem zjistila, že je více králikomilů, kterým by se to líbilo jako tisk a tak jsem jim vyhověla. 

Tisk na pátno o rozměru 60x70cm: https://www.fler.cz/zbozi/kralici-v-byte-2751513 a zatím ve 3 barevných variantách mohu na přání libovolně přizpůsobit. 

Vyšivky budou během léta (pokud byste někdo měl zájem o konkrétní barevnou kombinaci na konkrétním typu trika, neváhejte mne kontaktovat). Prozatím se můžete podívat na mé ostatní keltské motivy na mém druhém profilu: https://www.fler.cz/argo-grafica-design