Moje velké téma poslední doby, kolem kterého se vše točí...ono totiž ať se trápíte čímkoli, ať se snažíte o cokoli, vždycky jde jen a jen o jedno - BÝT TADY A TEĎ, potom porozumíte svému strachu i obavám, pochopíte svá traumata z dětství a nahlédnete pravdivě vše, co se kolem Vás děje. Stačí jen být ve svém srdci, ve svém těle a vnímat, jak se opravdu cítíte...

Ale jak to jen udělat?

Přiznám se, že jsem už o tom četla mnoho...knihy Eckharta Tolleho i dalších autorů, absolvovala jsem mnoho seminářů, jeden např. o uzemňování a čištění čaker, informace se nabalovaly a já vlastně pořád nevěděla, co mám dělat. Začala jsem se cítit přehlcená. Chvilku jsem zkoušela tohle, chvilku zas tamto, ale nic se mi nedařilo. Jediné, co jsem cítila, byla touha po jednoduchosti.

Odstranit všechen ten balast, za kterým se ztrácím Já i podstata všech věcí...

Nejlepší a nejjefektivnější metodou je samozřejmě meditace:-) Posune Vás podle mě nejrychleji tam, kde je Vám lépe. Čím častěji se dostanete do stavu myšlenkového klidu a vlastní pohody, a nahlédnete podstatu věci, začne se to velmi rychle projevovat i ve Vašem běžném životě.

Ale co když nevíte jak na to? Neumíte meditovat, nejde Vám to, máte s tím jakýkoli problém, nemáte čas, nebo se prostě bojíte začít a odkládáte to, jako Já? Já totiž vím, že mi to nejvíc pomůže, ale něco uvnitř mě blokuje...Egoušek stále vítězí a já se vymlouvám a vymlouvám...

JEDNODUCHÁ TECHNIKA na procvičování BYTÍ TADY A TEĎ, která se mi osvědčila:

Dýchat.

Dýchat a vnímat u toho vlastní tělo.

Často se mi stane, že den tak nějak proletím "na autopilota", robot v akci...:-/ A večer si uvědomím, že jsem tu ve skutečnosti NEBYLA:-(

A tak zahodím všechny výčitky, pochválím se, že jsem si to uvědomila, sednu si a DÝCHÁM...

Víc a víc se snažím DÝCHAT VĚDOMĚ DO SVÉHO TĚLA...nejvíc mi pomáhá uvědomovat si svůj hrudník a šířku ramen. To se cítím nejvíc sama sebou. Jsem najednou tady, přiletěla jsem z nebeských výšin rozlétaných myšlenek zpátky do svého těla:-)

A tak jen DÝCHEJTE;-)...stačí minuta, dvě, tři každý večer...potom se třeba stane, že si na to vzpomenete i někdy v průběhu dne a uděláte to taky:-) A pak třeba dvakrát za den, třikrát a víc a víc:-)))

Další dobrá technika je uvědomit si svoje nohy...přestat "lítat" a ukotvit se třeba tak, že si představíte ze svých nohou hluboké KOŘENY VEDOUCÍ DO ZEMĚ. Stabilita!

A dál můžete navazovat při dýchání třeba uvědomováním si nejrůznějších částí těla. A komunikovat se svým tělem. DÁVAT MU POZORNOST! Stačí jen taková maličkost, jako je láskyplná pozornost a Vaše tělo se začne cítit lépe a pokud jste nemocní, uzdravovat se:-) Nemoc je zpráva! Co Vám chce Vaše tělo říct?

Ale teď jsem sama porušila zásadu jednoduchosti...takže prostě a jen DÝCHEJTE;-))))

Dobrou noc;-)