Od šití a pletení se chodím odreagovat do přírody, hlavní fotografie je z poslední procházky na Seči, kde je vidět hráz a zřícenina hradu Oheb. Poslední dobou mám totiž pocit, že si lidi neváží přírodního bohatství, vše přepočítavají na peníze, o honbě za mamonem ani nemluvě.

image

Na fleru působím dobrých 12 let a to převážně díky dcerám, které zde obejvily možnost prezentovat naše výrobky. Odjakživa jsem tvořila z toho co dům dal. Od děství z každého kousku látky oblečky na panenky, později na bratry a nakonec na své tři děti. Stejně tak to bylo s pletením, svetry ze zbytků přízí postupně vystřídalo pletení ponožek, které nabízím na druhém profilu jituš.k.

Jak děti odrůstaly, tak bylo jednoduší oblečení koupit a to co se už nenosilo využít na tvoření tašek, chňapek, eko sáčků apod. Navíc se začala řešit víc ekologie, která pohltila dceru a tudíž o důvod víc, využívat k výrobě materiály, které se běžně vyhazují. Poslední dobou mi přijde, že se na toto téma zapomnělo, ale u nás se likviduje dál a šijí převážně nákupní tašky. 

Asi je zbytečné vypisovat jejich výhody. Je to téma dříve hodně omílané a mě těší, že většina lidí kolem nás má aspoň tu jednu látkovou nákupku pořád u sebe. Navíc, kdo už mě zná, tak nevyhodí rifle nebo zbytky látek bez toho, aby mě nechal nahlídnout, zda něco z toho nevyužiji.

image

K napsání blogu mě inspiroval článek, kde paní popisuje, jak zde začínala taky s prodejem šitých tašek a časem vybudovala firmu na šití oblečení. Je to sice chváli hodné a obdivuhodné. Vzhledem k tomu ale, kolik je všude "hadrů" na nošení,  si chválím svoji zálibu v recyklaci. Odpovídají tomu i ceny, které jsou za materiál, co dokupuji pro lepší vzhled tašek.

Většina nákupek je vypodšívkovaná, ale je to kvůli pevnosti. Většinou jsou lehké a dají složit do kabelky. Jsou šité jako oboustranné, ale ne vždy to použitý materiál dovoluje využít. Snažím se to uvádět v informacích u konkrétního zboží.

image

Odstřižky dále využívám na šítí malých dětských nebo dárkových tašek, které většinou rozdávám k objednávce zdarma. Je možnost se domluvit na větším množství pro děti v dětských domovech, školách nebo škokách. Na vánoce udělali radost důchodcům, kterým jsem do nich nabalila balíčky se svíčkami z včelího vosku.

                     image