Nebojte, nemám v plánu vás nabádat k tomu, aby se z vás stal pasáček ovcí. Při honbě za stádem ovcí, byste jistě také zahřáli, ale máme jednodušší řešení.

To, co vás i v těch největších mrazech spolehlivě zahřeje, jsou ponožky z ovčí vlny. Ručně pletené ponožky, které ve vás možná navíc navodí nostalgickou vzpomínku na vaši babičku a její pravidelné cinkání jehlic.

Dnešní ponožky jsou vyrobeny z kvalitnějších materiálů než používaly naše babičky. Skvělým doplňkem na blížící se zimní období jsou nejen na spaní onožky z merino příze nebo ovčí vlny.

Obě příze mají vynikající termoregulační schopnosti, které člověku zajistí skvělý komfort. Navíc ovčí příze skvěle kůži chrání před okolním chladem.

Další výhodou ovčí vlny je nejen snadná údržba, ale také také fakt, že ovčí vlna je vhodná pro alergiky.

Vlákna ovčí vlny jsou obaleny lanolínem, který chrání ovce před škodlivými bakteriemi. Navíc jsou ponožky upleteny z příze, která prošla atestem Státního zkušebního ústavu a může se chlubit označením jako příze vhodná pro děti do tří let.

Odpůrci ovčí vlny se ohání tvrzením, že ovčí vlna je nepříjemná na nošení, protože kouše. To však není tak zcela pravda. Stoprocentní ovčí vlna může citlivější jedince kousat, ale ani ti se nemusí výhod ovčího rouna vzdávat.

Lidé s citlivou pokožkou si mohou vybrat merino přízi, která je daleko jemnější než klasická ovčí vlna, je příjemná na dotek a nekouše.

Úplnou novinkou na trhu je pak jehněčí příze, která se zcela vymyká zažitým názorům na ovčí vlnu.

Jehněčí vlna je jemná a nekousavá, po vyprání výrobku dojde k jemnému zplstnatění, které dodá výrobku extrémní hebkost. A právě pro tyto podmínky je oblíbenou a častou volbou maminek malých dětí.