Krásný den všem!

Jsme organizace IZAP Slunečnice, z.ú. ze Zlína. Za velmi krátkou dobu, co působíme na Fleru, se našla spousta příznivců i spokojených nakupujících. Velmi nás těší vaše podpora a milé a povzbuzující komentáře. Tímto blogem vám chceme představit jak naše výrobky a zaměstnance, tak nabídnout pohled do zákulisí naší organizace.

Posláním IZAP Slunečnice z.ú. je vytvářet mladým dospělým lidem s mentálním postižením (popř. s přidruženým znevýhodněním zrakovým, sluchovým, tělesným, psychiatrickým) podmínky pro další vzdělávání, zaměstnávání a sociální začleňování, s cílem žít běžný život ve stejných podmínkách jaké mají jejich zdraví vrstevníci.

A protože vedlejší činností sdružení je provozování chráněných pracovních míst, tréninkových dílen (keramika, mýdlárna, kreativní dílna), rozhodli jsme se vstoupit i do světa Fleru a nabídnout naše krásné výrobky k prodeji. 

V tréninkové kavárně můžete strávit příjemné chvíle nad hrnkem lahodné kávy a ochutnat naše domácí dobroty.  

 

V keramické dílně se uživatelé a zaměstnanci učí pracovat s keramickou hlínou a glazurami. Výrobky vznikají válením, modelováním hlíny, vykrajováním tvarů, ale i vylíváním do forem a točením na kruhu. Těmito a dalšími technikami je procvičována jemná motorika, zručnost a trpělivost. Následným glazováním je osvojován cit pro barvy a rozvíjena fantazie.

  

Mýdlárna je naše nejvoňavější tréninková dílna. Kvalitní, ručně vyráběná, glycerinová mýdla s přírodními esenciálními a vonnými oleji. V dílně se uživatelé a zaměstnanci učí mýdlářskému umění. Při všech pracovních činnostech je kladen důraz především na dodržování hygienických předpisů, bezpečnost při práci, osobní hygienu a udržování příjemného vzhledu.

  

Kreativní dílna nabízí k prodeji ručně vyráběné dárkové předměty z papíru, korálků, skla, textilu... 

  

Výroba buttonů - placky jsou vhodné jako reklamní či upomínkové předměty, které se mohou stát i vkusnými módními doplňky. Do placky je možné umístit obrázek dle vašich představ (např. logo firmy, vlastnoručně nakreslený obrázek, fotografie,...).

 

Gastro dílna vaří denně obědy pro své zaměstnance a uživatele. Na objednávku zhotoví catering, který přiveze i s obsluhou.

 

A tady skvělý případ reintegrace na trh práce - u rautu stojí Petr, náš znevýhodněný zaměstnanec, griluje krůtí prsa a my jsme na něj tak pyšní... Petr dochází vypomáhat do kuchyně k Johanovi uz tři roky, mají ho moc rádi a zasvěcují ho do všech umů gastronomie.

Naším posláním je nejen provozování chráněných pracovních míst, ale také vytvářet podmínky pro další vzdělávání, zaměstnávání a sociální začleňování, s cílem žít běžný život ve stejných podmínkách jaké mají jejich zdraví vrstevníci. Učíme se běžné domácí práce, vzděláváme se, pracujeme na zahradě... :)

  

A protože život není jen o práci, umíme si také užít spoustu zábavy - jezdíme na výlety, navštěvujeme výstavy, sportujeme, hrajeme divadlo, pořádáme tématické akce či týdny pro veřejnost... Dnes nám končí divadelní týden, kdy u nás - mimo jiné - obsluhoval ředitel zlínského divadla a herec Marek Příkazký... Ale o tom všem zase někdy příště...

Závěrem děkujeme všem, kteří náš virtuální obchod již navštívili, podpořili či pozdravili nás... a také těm, kteří si k nám cestu najdou později... Samozřejmě patří velké díky těm, kteří si nákupem našich výrobků udělali - či udělají - radost... Asi není náhoda, že jsme svoji činnost na Fleru zahájili na Valentýna. Lásku a radost ze života, kterou v sobě máme, předáváme dál do svých výrobků... Nákupem u nás získáte výrobek, ve kterém je spousta pokusů a omylů, snahy, radosti, péče a lásky... Kupujete si kousek srdce, kousek duše, kousek něčího života...