Láska je neodmyslitelnou součástí života každého z nás, ať už je to láska k našim partnerům, dětem, přátelům či sobě samým. Bez ní by na světě bylo jednoduše smutno. A vzhledem k tomu, že tu máme únor a blíží se i Valentýn, tedy svátek lásky, rozhodla jsem se napsat článek o kamenech, které jsou často právě s láskou spojovány. 

 

Láska k sobě samýmKvět

imageMůže se to možná zdát zvláštní, ale s láskou je vždy potřeba začít sám u sebe. Někteří z nás dokáží být milující a laskaví ke svým blízkým, ale k sobě samým se ne vždy chováme se stejnou laskavostí. Možná si vyčítáte své chyby, připadáte si nedokonalí nebo jenom zapomínáte vnímat své potřeby. Ale abychom mohli skutečně milovat ostatní a přivítat lásku v našich životech, je potřeba mít pozitivní vztah sám se sebou. Pokud máte tedy pocit, že vztah, který máte sami se sebou není příliš dobrý, zkuste si najít čas třeba na meditaci, jógu, procházky v přírodě nebo své koníčky a pokuste se tak najít cestu k sobě samým. Pomoci vám mohou tyto kameny:

 

Sluneční Kámen

Tento kámen, tak jako Slunce samotné, přináší radost a pozitivní energii. Stimuluje naši vnitřní energii a podporuje naše vůdčí schopnosti. Dodává nám sebevědomí a pomáhá uvědomit si naši vlastní hodnotu. 

Tygří oko

 Kámen se obzvláště hodí pro ty, kteří jsou zrovn single a potřebují si ujasnit co přesně ve svých životech hledají. Také vám pomůže pokud máte tendenci k sobě být příliš kritičtí a nevěříte si. 

 

            

 

 

Kameny pro hledání partnera

Pro ty, co ještě nepotkali svou drahou polovičku a přáli by si někoho takového do svého života přivítat. Zde jsou typické kameny pro přilákání lásky a partnerství:

Růženín

Je to jeden z nejmocnějších kamenů pro lásku. Otevírá naši srdeční čakru, a tím obnovuje naše pocity lásky a důvěry. Pokud toužíte, aby se ve vašem životě objevil partner, můžete mít růženín vedle postele a každý večer před spaním s kamenem chvíli meditujte a představujte si život s vaším vysněným partnerem a jak se budete cítit, až se ve vašem životě objeví. Růženín nás učí lásku dávat i přijímat. 

Turamlín

Přínáší všemožní druhy lásky. Vytváří atmosféru otevřenosti a pozitivity, která vás připraví na setkáním s tou pravou osobou. Kámen umístěte do ložnice pro přilákání lásky. 

 

         image

 

 

Kameny pro dobré vztahy

 Pro celkové posílení vztahů se mohou hodit tyto kameny:

Lapis Lazuli

Tento kámen je zasvěcen bohyni lásky, Venuši. Je to kámen komunikaci, přináší upřímnost, pochopení a harmonii do vztahů. Pomáhá na vyslyšet porozumět také druhé straně. 

Aventurín

Tento kámen pomáhá odbourávat stres. Posiluje tak vztahy a zbavuje nás negativních vlivů.

          

 

 

 Přeji všem šťastnou cestu za láskou Miluju tě!