Již tradičně se první sobotu v říjnu slaví Světový den výroby přáníček - Word Card Making Day, což je pro nás, papírové nadšence, skvělý důvod k oslavám. Letos jsme v klubu Tématické papírové tvoření neoslavovali samotným tvořením, jak bývá zvykem, ale rozhodli jsme se zavzpomínat na naše začátky a porovnat je s naší současnou tvorbou. Prohrábli jsme své fotoarchivy a vybrali vždy jednu fotku ze začátku naší tvorby a jednu ze současnosti.

 

Agnez07

"Mé první přání, které jsem vytvořila z papíru, je skládané, to byl leden 2013. Ale ještě dlouho jsem neměla ponětí, co je vrstvení, 3D, trhání, šití atd. Letos jsem se od vás v klubu dost naučila. Na druhém přáníčku je už vidět vrstvení, vytvořený vlastní papír, přišitý knoflík k 3D kytičce a dokonce trhání. Ale mám se toho ještě hodně co učit."

1/2013                                                                                                  současnost

 

 aknabi

"Posílám ukázku snad úplně prvního přáníčka a pak toho posledního. S cardmakingem jem se poprvé setkala na počátku roku 2012 a stal se mým super hobby. Už si bez tohoto tvoření svůj život nedovedu představit."

2/2012                                                                                                  současnost

 

 

 Anetka

Anetka je velmi šikovné děvče (dcera Lady), která svými přáníčky lecky předčí nás dospěláky...

11/2012                                                                                                            současnost

 

baobab2

"Moc fotek ze svých začátků nemám a když, tak nekvalitní, protože to byly jen takové rychlovky na památku, protože to byla přáníčka pro konkrétní lidičky. Až později jsem se dostala na Fler. Ze začátku jsem se věnovala quillingu, o kterém jsem našla nějaký článek na internetu,  hodně se mi líbil a já ho chtěla vyzkoušet, paradoxně teď už se quillingu moc nevěnuji, tak jsou obě přání trochu neporovnatelná."

8/2010                                                                                  současnost

 

DANAS

7/2010                                                                                                  současnost

 

Elianna

"Ze začátků posílám své v pořadí druhé přáníčko v životě, které jsem vytvořila pro vnučku ."

7/2012                                                                                                  současnost

 

Handnade by ReBell

"Tak jsem teda hrabala a hrabala a úplně prvotní výtvory z loňských Vánoc jsem nenašla, tak posílám aspoň z Valentýna, tvořeno asi tak někdy v polovině ledna 2014. Ze současnosti jsem chtěla vybírat něco, co nevyniká množstvím zdobení a nějakou extra složitostí, ale něco takového běžnějšího.

Když si vzpomenu na své začátky - pořídila jsem si nějaké přáníčkové sady z Lidlu. Lepila jsem kamínky herkulesem, každý druhý odpadl... nevěděla jsem, že některé washi pásky dobře nedrží a je lepší aspoň konce přilepit, tak se dodnes dívám u skorotchýně v obýváku ve vitrínce na přání, na kterém je washi páska totálně zkroucená a odlepená. Lepila jsem i papíry buďto herkulesem nebo takovým tím "rtěnkovým" lepidlem, v obou případech se mi papír zkroutil, promočil a z té tyčinky tam občas zůstaly cucky, které udělaly hrbolky. Pak jsem přišla do klubu Cardmaking a zjistila jsem, že všechno dělám špatně. Změna sice stála peníze, ale vyplatilo se to, aspoň myslím :) A vím, že možnosti jsou v mém případě ještě nekonečné a pořád mám co zlepšovat.."

1/2014                                                                                                  současnost

 

Jana Svobodová

10/2012                                                                                              současnost

 

Katie_25

"Ve svých začátcích jsem udělala maximálně 2 přání za měsíc..."

3/2012                                                                                                    současnost

 

 

katus.k

2/2014                                                                                                    současnost

 

Lada

"S dcerou Anetkou tvoříme asi 2 roky - takže nejsme zatím moc ostřílené..."

11/2012                                                                             současnost

 

Ma-Kup

2010                                                                                                     současnost

 

Margotkab - materiál

"Posílám svoje úplně první přáníčko z materiálu "co dům dal" a jedno z posledních přáníček z materiálu "vykoupil sem scrapobchod a nezbylo na chleba"..."

10/2013                                                                                                                současnost


Mášenka

"Posílám přáníčka - první hrůza - druhé už jde, teda aspoň si to myslím. A příběh? Celkem žádný - rukám jsem nedala pokoj a stále jsem s něčím experimentovala - hodně jsem se patlala s barvama, dlouho jsem malovala hedvábí a trička, s holkama dekoupage, malba na sklo a zdobení skla a porcelánu, papír jsem dělala jen okrajově. Až jsem objevila scrap a card, kde mě uchvátila variabilnost papírového tvoření a už víc jak rok se věnuji jen tomuto."

2010                                                                                                      současnost

 

Nakča

"Já jsem začínala qullingem v přáníčkách, pak jsem se dostala na fler a to mě změnilo směr a dveře do světa cardmakingu..."

září 2012                                                                                          současnost

 

narpaeu

"Přidám k pobavení moje fakt první přání. Z nových pak bylo hodně těžké vybrat, protože mám víc takových, na které jsem pyšná . Doufám, že až to uvidíte, že mě za tu mou prvotinu neukamenujete!  "

říjen 2013                                                                     současnost

 

Pepis

léto 2012                                                                                              současnost

 

pusinkova1

"Tak jsem se pustila do hledání. První přání je asi třetí, co jsem kdy vůbec udělala, bylo to někdy koncem května 2013. Použila jsem úplně obyčejné čtvrtky, co se kupují dětem, cedulku, co jsem si našla na internetu a vytiskla a srdíčka z moosgummi, co jsem si koupila na výstavě v Holešovicích. 

Druhé přání jsem udělala v sobotu 4.10.2014, speciálně pro tenhle svátek. Na přání jsem použila papíry ze sady New Arrival, výřezy ze starket kitu, co jsem dostala k BS a pár výřezů motýlkovou šablonou. Mašličky, co jsem svázala a do nich dudlíky modré a bílé barvy."

květen 2013                                                                                                       současnost

 

raramente

květen 2013                                                                      současnost

 

sacherova

"Snažila jsem se prohrabat fotky svých prvních a posledních přáníček. S cardmakingem jsem začala cca v únoru 2013, kdy jsem si koupila svou první raznici. Pak jsem to doplnila několika papíry a výseky. O cardmakingu jsem nevěděla téměř nic. Na fleru jsem začala začátkem března 2013 jako nakupující, pak jsem začala dělat šperky a až o několik měsíců později se odvážila nabídnout nějaká přáníčka. V podstatě do té doby, než jsem přešla do prvního klubu na fleru, tuším, že to bylo tématické papírové tvoření, jsem zkoušela tvorbu formou pokus-omyl, okukování tvorby ostatních (moje první inspirace na fleru byla ravera) atd. Krom mého jediného kurzu blendingu a horkého embosu jsem využila svých starých pracovních zkušeností (před 25ti lety) z novin, své práci grafičky v polygrafickém průmyslu. Hlavně zkouším být svá, originální, ikdyž někdy také sáhnu po inspiraci odjinud. Ale to beru jen jako vyzkoušení něčeho nového. Kopírovat někoho rozhodně nechci. Vím, že každý má jiný vkus, v každé době je moderní jiný styl. Tvorba přáníček mě ale moc baví, takže tvořím bez ohledu na to, zda budou patřit mezi tzv. momentálně líbivá či nikoli. Z období, kdy jsem ukončila svou činnost v novinách, uplynulo už moc let a tak mám pořád co dohánět. Stále se učím, málokdy jsem spokojená a na cardmakingu jsem už pomalu závislá."

jaro 2013                                                                          současnost

 

sedma

"Posílám dvě fotky - vybrala jsem šatičky před rokem a půl a potom z letošního léta. Myslím, že nějaký rozdíl tam vidět je...."

duben 2013                                                                                         současnost

 

Tore

"Modré je moje první přáníčko, které jsem dělala podle knížky Irisky (dřívější, které jsem dělala známým a příbuzným, nemám vyfocená)..."

říjen 2013                                                                     současnost

 

Venýsek

"Posílám dvě fotky a pro porovnání jsem vybrala stejný motiv. Ta první je z července 2011 ta druhá je po kurzu embosu a blendování u Katky ze srpna 2014. Přesněji bych sice měla dát fotku nějakého přání s papírovou krajkou, protože tou jsem vlastně začínala, ale i takhle je vidět rozdíl. Dřív to bylo jen uříznout papír, otisknout razítko, pár kamínků, stuha, hotovo. Dneska víc přemýšlím, snažím se ladit barvy, už při nákupu materiálu přemýšlím, co z něj udělám a třeba u kamínků přeferuju kvalitu před kvantitou (kradu sestře kamínky, co používá do gelových nehtů )..."

červenec 2011                                                                                                         současnost

 

Věra Anastázie Havlíčková

"Přání na první fotce je opravdu z mých prvních začátků, kdy jsme chodily s holkama tvořit do čajovny a neměly jsme skoro žádný materiál..."

duben 2013                                                                             současnost

 

ZouZou

"Byla jsem na mateřské a pořád jsem vymýšlela, čím bych se mohla zabavit. A tak jsem objevila existenci bigshotu, který jsem si hned musela pořídit. Takže svoje první přáníčka jsem vytvořila již s jeho pomocí. Jsem člověk docela netrpělivý a dost často u ničeho dlouho nevydržím. A tak kromě toho, že mě cardmaking kreativně naplňuje, je přáníčko dostatečně "krátký" projekt na to, abych ho byla schopna vytvořit najednou. Možná i proto mě toto tvoření pohltilo natolik, že nemůžu přestat... "

červenec 2012                                                                       současnost

 

A to je pro letošní Word Card Making Day od nás vše. Děkujeme za nakouknutí. ;-)