První letošní kolo velké meziklubové soutěže MaŘeNa (MAteriály a ŘEmesly NApříč) vyhráli Keltové a Germáni. Pojďte se s námi podívat, jak se s tímto tématem poprali keramici a že se opravdu prali. Snad nás příští téma inspiruje více :)

Většina našich výrobků je inspirována keltskou kulturou a není divu, o Keltech a jejich mytologii víme podstatně více, než o té germánské. Možná je to i tím, že na rozdíl od Germánů obývali Keltové i naše území (dokud je nevyhnali Římané, ale i s nimi Keltové statečně bojovali,  dokonce se jim jednou podařilo porazit i samotného Ceasara).

Vždyť kdo by neznal tajemné druidy, Merlina, Artuše a meč Excalibur, oslavy slunovratu a rovnodennosti, keltský kříž a mnoho dalších. Ale abychom Germánům nekřivdili, i oni k nám přinesli svou mytologii. Všichni určitě známe elfy, většina zná pojem Valhalla a některým říká i něco jméno Beowulf. 

Jejich příběhy, postavy, znaky a náboženství volně prochází naší kulturou už více, než 2400 let.

 

Omezení jsou stejná jako vždy - materiál klubu musí být na výrobku dominující, musí být zpracován soutěžícím a jeho zpracování se musí vztahovat k tématu. A jako vždy se očekává, že každý soutěžící se bude snažit "vytáhnout" něčím, co běžně nedělá a bude se snažit možnosti svého materiálu a svou techniku ukázat v co nejlepším světle.

Jak se nám, keramikům, povedlo toto téma naplnit, rozhodnete vy, milí čtenáři - v následující anketě.

Hlasovat můžete do 5.2.2016 a k dispozici máte 2 hlasy. 

Anketa se načítá ...

 

Nejlepší, které vyberete, postoupí do meziklubového finále 7.2.2016.

Pokud jste zvědaví, jak si vede naše "konkurence" a chcete i tam rozhodnout o postupujících, zde máte možnost:

Hlasovací blog - Dřevo a přírodniny
Hlasovací blog - Textil
Hlasovací blog - Malba na užitný podklad
Hlasovací blog - Polymery
Hlasovací blog - Kov
Hlasovací blog - Foto, malba, grafika

Hlasovací blog - Sklo
Hlasovací blog - Papír

 

 

Úvodní foto: Vnitřní plech z Gundestrup kotle, c150-50BC, "jako grafický román". Fotografie: John Lee / National Museum of Denmark, Copenhagen