Kolik je hodin ?

Kolik to stojí ?

Kolik má to auto spotřebu?

Kolik ti je roků ?

Nejen s těmito otázkami se v reálném životě často setkáváme.

Na výše uvedené otázky však ve virtuálním světě Fler odpovědi nenajdete. Zde je jiná hitparáda vět začínající slůvkem "Kolik". Dle mého názoru jsou tyto asi nejpoužívanější:

Kolik času si nad tím výrobkem strávil/a ?

Kolik ten výrobek získal srdíček ?

Kolik lidí navštívílo tvůj profil ?

Na poslední dvě otázky se vesměs odpověď dohledat dá. Ale co ta první otázka týkající se doby potřebné k vytvoření skvostu? Na tu zná odpověď pouze výrobce.

Já se nedávno nad dobou potřebnou k vytvoření věnce z origami kytiček zamyslela. Důvod mi k tomu dala moje drahá polovička a postačilo k tomu vyslovení následující věty :

"Ty už zase pracuješ na něčem novém ?"

Sjedu ho pohledem, zarazím se a odpovím: " Ne, to je stále ten jeden věnec. "

V tom mi dojde, že bych si ten čas mohla alespoň informativně spočítat. Než jsem došla pro papír a tužku do vedlejšího pokoje, už si v hlavě přemýtam. Já tu dobu přesně nedokážu určit, když na svém výtvoru dělám ve volných chvilkách několikrát denně. Na přesné zapisování jsem zatím moc líná. Nicméně už teď s jistotou vím, že doba výroby se pohybuje v řádech hodin, nikoliv desítem minut.

Podívám se na svůj rozdělaný věneček a řešení na sebe nenechá dlouho čekat. Pracuji technikou origami, která je zjednodušeně zaměřena na přehýbání papíru. Zaměřím se tedy na počet přehnutí a s počítáním začnu u mého nejnovějšího výtvoru - sluníčkového věnce. Kupodivu to není nic složitého a za pomoci kalkulačky se dostávám k závěru.

Tohle jsou mé výpočty Svaťoušek:

Na výrobu sluníčkového věnce jsem použila 355 papírků nastříhaných do čtverce.

Tyto jsem následně přehla celkem 3 195 krát.

Z tohoto množství jsem vytvořila 71 květinek, které tvoří finální věnec.

Ten počet přehnutí je skutečně neuvěřitelný. Divím se, že mě nebolí z toho prsty. A i kdyby, tak si z toho nic dělat nebudu. Vytváření věnců je totiž můj relax.

Sluníčkový věnec není můj jediný výrobek....Úsměv

 

Děkuji za přečtení a přeji hezký den. Veroniii