10 měsíců práce, 24 kreseb, skoro 100 ručně kreslených nadpisů, popisků a čísel, dva bloky nejen barevných papírů, tužek nepočítaně, fixativy 2, spolupráce s dalšími 3 lidmi, spousta energie, času, čaje, čokolády a nervů, ale nakonec přece jen kýžený výsledek:

 

Dovoluji si Vám představit hotové VYKLÁDACÍ a MOTIVAČNÍ karty Koňského Tarotu:

 

V tomto blogu se zaměříme na první sadu - vykládací karty Velké Arkány Koňský Tarot aneb Cesta bláznivého poníka:

 

Krásné krabičky k celé sadě vytvořila Kačka Luzarová (Papírový Ráj). Na každé krabičce je nalepená úvodní karta s Bláznem, který je průvodní postavou, která prochází světem a učí. V kartách Velké Arkány potkává archetypy a životní situace, se kterými se musí porovnat, vstřebat a naučit s nimi pracovat.

 

 

V každé krabičce je kromě karetní sady i průvodní text o tom, jak celá série vznikala, popis jednotlivých karet a použité symboly. Koňský Tarot vychází ze systému Rider-White, a proto je symbolika na kartách velmi podobná, i když v některých místech přizpůsobená koňskému světu a tematice. I barva karet je daná podle toho, jaká barva převládala na dané kartě v Rider-White.

 

Texty a popisky jsem též kreslila ručně, neboť žádný počítačový font se k obrazům prostě nehodil. Takto jsem mohla každý nápis uzpůsobit danému tématu, obrazu a vložit do něj i jeho esenci a trochu symboliky.

 

 

S poskládáním obrazů, textů a nápisů do karet mi pomohl kamarád grafik Tomáš "Flankey" Felcman. Nebylo vždy jednoduché skloubit oko grafické a umělecké tak, aby se mi to líbilo, ale nakonec jsme to vymysleli a po čtyřdenní intenzivní práci a přemýšlení a zkoušení se nakonec vše povedlo ku mé spokojenosti.

 

Všechny kresby tak, jak na sebe navazují v Cestě bláznivého poníka, si můžete prohlédnout v blogu "Koňský Tarot" docválal do cíle!.

 

A Vy si teď můžete tuto jedinečnou sadu zakoupit u mne v obchodu. Udělá radost i Vašim přátelům, kteří se zabývají tarotem nebo koňmi. Tato sada je plně funkční a velice blízká sadě Rider White, a i vzhledem k tomu, že je doplněna průvodními texty, tak se vůbec nemusíte obávat, že byste významu karet neporozuměli. :)

 

Sadu druhou, která obsahuje kartičky motivační, inspirační či meditační - s názvem METAMORFÓZA, si představíme v dalším blogu.

 

Přeji vám příjemný advent a nezapomeňte na mou vánoční prosincovou AKCI - poštovné ZDARMA! :)

Zdraví Vás Toril.

 

 

PS - od ledna chci pokračovat s Malou Arkánou - kdo se chcete přidat, přijďte k nám do klubu Tvoříme s Tarotem ;)