Kouzelný svět je nevšední, uměleckou variantou tzv. hledací knihy, která je určena nejen dětem, ale i dospělým s bujnou fantazií.

Originály obrazů jsou namalovány  akrylovými barvami na papíře a vznikaly téměř dva roky. Byly naskenovány ve vysokém rozlišení a díky kvalitě tisku je v nich patrný každičký detail - a detaily jsou v této knize velmi důležité :-) Obrazů je celkem 42 a na protější straně je každý doplněn krátkým příběhem. 

Na levé straně jsou také "portréty" nejrůznějších bytůstek a živočichů z daného obrazu. Jedná se o perokresby, kterých je v knize celkem 139! Jejich předlohy jsou často velmi dobře schované a hledání Vás přiměje kousek po kousku propátrat celý obraz. Přitom zjistíte, že je doslova nabitý potvůrkami, tvory, bytostmi a zvířátky. Hledání čtenáře (přesněji diváka) polehoučku přiměje k ponoření se do Kouzelného světa.

Knihu graficky zpracoval známý umělec - grafik Zbyněk Hraba. Je vytištěna na křídovém papíře, vazba je šitá, pevná. Rozměr 24 x 27 cm.

V Kouzelném světě jsou schované tisíce nejrůznějších tvorů. Kniha rozvíjí fantazii a zároveň dokáže upoutat pozornost dětí s poruchou soustředění. 

TIP NA HRU S KNIHOU: Jeden divák najde v obraze libovolnou postavičku a co nejlépe popíše její vzhled. Druhý ji zkusí na základě popisu najít. Zkuste to. Zvláště děti tuhle hru milují :-)

Obraz Co se skrývá v ledu.

Detail téhož obrazu:

 

Obraz Mumraj z obálky knihy je rekordmanem v počtu potvůrek.

Zde detail:

Baví holky i kluky, malé i velké :-)

Kéž Kouzelný svět přináší radost! :-)

Vaše Daniela Štichová