Už je to delší dobu, co jsem se chtěla podělit s Vámi tímto unikátním receptem, konečně už sedím u počítače a mohu Vám prozradit tajemství orientální kuchyně. Nebudu psát žádný slohovky, to si necháme na jindy ;) V klidu se pohodlně posaďte a relaxujte!

Dneska si povíme pár základních bodů pro úspěšného kuchaře, může se jim stát kdokoliv stačí jen pár ingrediencí. Pro dnešní den to jsou:

1)čerstvá zelenina

2)koření

3)ghí

4)pozitivní vnitřní rozpoložení (je důležité proto, jelikož láska prochází žaludkem, proto koláče od babičky jsou nejlepší - dělá je s láskou pro Vás)
Když máte zmáklý tyto 4 body, můžete z jednoduchého vytvořit něco mimořádného!

A jdeme na to!

Potřebujete:

1)brambory 5ks

2)cukety - nejlépe mladé 1,5l

3)ghí 5 pl lžíc

4)koření: sladká paprika 1čl, pepř 1/2 čl, karry směs 1čl, může být i oregáno - dle gusta, čerstvá bazalka na ozdobení, sůl 1/2 čl

Nakrájíme brambory a cukety na kostky. Zeleninovou směs dáme na plech, pánev nebo co je Vám sympatické na pečení. Na vrch dáme ghí.

 

Zeleninu dáme zapéct do trouby na 180stupňů. Do doby než se na bramborách objeví jemná kůrčička a jsou měkký,pozor cukety nesmí být spálený. Vyndáme nádobu se zeleninou posypeme kořením včetně soli a dáme na 5 min opět péct.

Vyndáme z trouby a můžete se radovat :-)

Je to velmi jednoduché, chutné a zdravé.

Lahodnost a vůni dodává zelenině ghí, nebo-li přečištěnné máslo. Činí pokrmy stravitelnými, posiluje jejich chuť a při dušení zachovává vitamíny potravin. Posiluje trávicí sílu, agni a zrak.

Tak co jdete do toho?

Nemůžu už se dočkat na Vaše poznatky! Hodně štěstí!