Dnes možná trochu neobvyklý příspěvek, nicméně na čarodějnice a v době, kdy mnozí z nás musí trávit více času doma než obvykle, bude někoho možná inspirovat.

Chtěla bych představit tipy na seriály s čarodějnickou a magickou tematikou z posledních let (starší seriály jsem tu nezahrnula). U každého máte krátký popis a hodnocení, které je čistě subjektivní.

 

1. Chilling Adventures of Sabrina (Sabrinina děsivá dobrodružství) - 8/10 bodů

Většina z nás asi zná starý seriál o Sabrině a jejím kocourovi. Tato novodobější verze je o něco temnější. Seriál představuje osudy mladé Sabriny Spellmanové, která se má právě stát plnohodnotnou čarodějkou a namísto své běžné střední školy začít navštěvovat akademii temných umění. Tak jako v původním seriálu bydlí se svými tetičkami, také čarodějkami, také se svým bratrancem a samozřejmě nechybí i černý kocour. Seriál má zajímavé zpracování, příběh je napínavý a děj zamotaný.

 image   image   image

 

2. A Discovery of Withces (Čas Čarodějnic) - 9/10 bodů

Seriál natočený podle knih od Deborah Harkness. Objevují se v něm čarodějnice, upíři a démony, kteří nepozorovaně žijí mezi námi. Hlavní postavou je čarodějka Diana. Ta se svých kouzelných sil zřekla, ale brzy poté co potká upíra Matthewa, začne zjišťovat, že svému osudu jen tak neunikne. Na první pohled to může vypadat jako kopie Twilight ságy, ale té moc fanouškem nejsem. Oproti tomu je tento seriál určen spíše pro dospělé obecenstvo, má výborný příběh i propracované postavy. Za mě jeden z nejlepších čarodějnických seriálů posledních let. 

image   image

 

3. The Witcher (Zaklínač) - 7/10

Nejde samozřejmě nezmínit dlouho očekávaný seriál od Netflixu, Zaklínač. Seriál je založen na knihách od Sapkowskiho a také na počítačových hrách, které vznikly o něco dřívě. Existuje i starší polská verze seriálu, která určitě nemá tak propracované efekty a je to spíše nízkorozpočtový seriál, ale i tak má své kouzlo. Hlavní hrdinou je Geralt, zaklínač, který putuje od vesnice k vesnici a za peníze zabíjí příšery, které napadají místní obyvatele. Seriál není špatný, ale na to jaký měl potenciál mohl být lepší. Lépe napsané postavy i propracované kostýmy. A postavy všech ras v rámci politické korektnosti zasazené do Evropského středověkého fantasy příběhu působí trošku nepřirozeně. Ale za podívání určitě stojí.

image   image  image

 

4. Carnival Row - 8/10

Seriál sice není přímo o čarodějnicích, ale spíše o vílách. Je zasazený do fantazijního světa připomínajícího viktoriánské období. Spolu žijí lidé, víly a další tvorové. Jejich soužití není ale zrovna mírumilovné. V hlavních rolích je detektiv, který pátrá po záhadných vraždách, které se ve městě odehrávají a víla, která se do města právě přistěhovala. Seriál je rozhodně zajímavý a ve svém žánru neobvyklý. 

image  

5. Legacies (Odkaz) - 5/10

Seriál volně navazuje na Upíří deníky. Osobně nejsem nijak zvlášť velkým fanouškem ani jednoho. Jsou to seriály spíše pro teenagery a příběhy v nich jsou slabší. Ale samozřejmě to fanouškům neberu. Legacies se odehrává ve škole pro zvláštní studenty - čarodějnice, upíry a vlkodlaky. Většinou se v každém dílu objeví nějaká příšera a hlavní hrdinové se s ní vypořádají. Nenáročný seriál, kde můžete sledovat třeba při žehlení :D

  image

 

Snad se vám seznam líbil, případně připojte komentáře o tom, který seriál zaujal vás :)