Chtěli byste si udělat vlastní originální brož a hodila by se vám inspirace? Pak se můžete podívat na návod v tomto blogu. Budete potřebovat zip (ať už dělitelný nebo nedělitelný), jehlu, nit, spínací špendlík a případně tavnou pistoli a knoflík na dozdobení. Pokud vám některé ingredience chybí, můžete na konci tohoto blogu nahlédnout do materiálových obchodů Materialistů z Fleru, u kterých si můžete vybrat, co budete k výrobě brože potřebovat:)

Běžně se zipové brože dělají z dlouhých zipů, ale co když chcete udělat brož ze zipu, který máme doma nebo nevíte, kde dlouhý zip sehnat? Tento návod počítá s krátkými zipy. Kolik zipů je potřeba zvolit záleží na tom, jak velkou chcete brož, více se dozvíte dále.

image

Nejprve je potřeba ustřihnout konec zipu včetně běžce, budou vám k tomu stačit obyčejné nůžky.

image

Nyní rukami lehce rozdělte zip na dvě půlky.

image

Než se pustíme do vyrábění, je potřeba zjistit, jak velké chcete jednotlivé okvětní plátky bože. Můžete si na zkoušku zkusit ohnout jeden konec zipu. Jakmile docílíte požadované velikosti, ustřihněte ze zipu clkem 5 stejných dílů.

image

Vezměte jednen díl, složte konce k sobě a dvakrát prošijte nití.

image

Následně k plátku přiložte spínací špendlík a několikrát ho k zipu přišijte. Předem se ale ujistěte, že přišíváte část špendlíku, která se nebude otevírat;)

image

Nyní je důležité, abyste k sobě nezávazně přiložili ostatní části zipu, abyste viděli, jak brož bude vypadat a podle toho přišívali jsednotlivé okvětní plátky k sobě.

image

Potom můžete začít přišívat plátek za plátkem. Nezapomínejte obšívat spínací špendlík kolem dokola.

image

image

image

image

Před dokončením brože, můžete do středu přišít knoflík nebo ho přilepit tavnou pistolí.

image

Zajímavou ozdobou je také běžec zipu:)

image

Autorka návodu: Teneritas materiál

Chcete-li se porozhlédnout po Fleru, kde se dají sehnat potřebné ingredience na výrobu zipové brože, podívejte se s námi! Níže naleznete odkazy na obchody členů klubu Materialisti prodejci. A pokud se přihlásíte k nám do klubu Materialisti nakupující, neunikne vám žádný náš nový blog a kromě toho pro vás v tomto klubu denně zvěřejňujeme materiálové novinky a dlaší aktvivty.

ZIPY:

image image image image

NITĚ:

image image image image

JEHLY:

image image image image

SPÍNACÍ ŠPENDLÍKY, BROŽOVÉ MŮSTKY:

image image image image image image image

KNOFLÍKY:

image image image image image image image image image image image image image image image

TAVNÉ PISTOLE, NÁPLNĚ:

image image

 

image