Tak jako se předměty dokáží nahřát na slunci, dokáží do sebe vstřebávat i energii. Kamínek, který se nahřeje na slunci, dokáže udržet teplo ještě několik hodin. Stejné je to s informací, ale ta z předmětů nevyprchá. Už v dávných civilizacích lidé věřili na amulety a talismany, přinášející štěstí, lásku, bohatství... V různých obměnách se vyskytují dodnes . Jsou předměty a materiály do kterých se informace vstřebávají dobře, jako např. sklo,kov, dřevo, přírodniny. Naopak jsou předměty, do kterých není vhodné ukládat žádné informace např. Kameny, rostliny, minerály... Jsou to předměty, které už nějakou informaci pro svou existenci mají.

Čištění předmětů od negativních energií je velice důležité. Můžeme ho provádět mnoho způsoby: vodou, ohněm, kouřem z vykuřovadel a v neposlední řadě vizualizací. Čistění předmětů je vhodné dělat častěji, aby nám špatná energie neškodila. K čištění od negativních energií fungují i skříňky a šuplíky. Ideální k čistění šperků jsou šperkovnice do kterých je možné vložit informaci, tak aby při každém uložení šperky očistila od negativních energií.
Krom Vaší osobní energií je vhodné dobíjet předmět tak, aby správně fungoval např. na slunci, při měsíčním svitu atd. Vizualizací jde také předmět nabíjet tak, že mu pošlete kousek své energie.

Energii od nás předměty přebírají běžně a proto je důležité čistit předměty, aby v nich byla jen pozitivní energie. Ideálním příkladem je prstýnek po babičce, který vám ji vždy připomene. Prstýnek nese její energii a kdykoliv se na něj podíváte, víte že vám pomáhá. Její energie v prstenu s vámi zůstane ale i přes to je vhodné čistit ho od negativních energií, aby nepřebili ty pozitivní. Informaci do předmětu lze vkládat záměrně i touto formou fungují amulety a talismany. Jediným omezením je zákon svobodné vůle, který říká, že pokud potřebujete pomoci musíte o ní požádat... Není tedy možné vytvořit amulet, darovat ho někomu a v dobré víře doufat, že dotyčnému pomůže. Vždy ten dotyčný s tím musí být obeznámen a musí s tím souhlasit. Osobně, když vyhledáme předměty s mentální informací, amulety nebo talismany, dáváme tím pokyn vesmíru, že chceme pomoc a souhlasíme s tím.
Vkládání informací do předmětů musí být promyšlené, musí být správně vyloženo, tak aby předmět fungoval a neudělal více škody než užitku.

Mentální informace funguje na pozitivní afirmaci, která je vložena do předmětu.
Pozitivní myšlení je prvním krokem ke změně. Změňte svůj životní postoj a uvidíte, jak se všechno začne ubírat tím správným směrem.
Na příkladech se vše ukazuje snadněji, takže příklad pozitivní afirmace:
" Mé tělo je v harmonii, zdravé, plné lásky a vnitřní síly"
"Mám svůj život pevně ve svých rukou"
" Jsem vděčný za svůj život"
" Mám neomezené možnosti a čeká na mě jen to dobré"
Atd.. atd.....

Vkládání takových informací do předmětů se meze nekladou. Vytvářím předměty na zkoušky, na pohovory o novou práci, ochranné, na hledání lásky, pro štěstí, ale také předměty, které dokáží očišťovat od negativních energií, drobnosti na čištění elektromagnetického smogu, odklonění škodlivých zón atd. atd.

Všechny tyto techniky jsou podle starého učení Saint Germain  a také jsou to stovky let prověřené informace, kterými se řídili Mayové, Aztékové, Inkové, Sumerové, Keltové, Indiáni, Číňané a další... Napříč náboženstvími se věřilo na posvátné předměty a měli v životě lidí důležitou roli.