Blíží se slunovrat, tak bych Vás chtěla tímto blogem inspirovat k návštěvě Petrohradu, který je hezkým cestovní cílem nejen kvůli zážitku z bílých nocí.

 

Petrohrad založil Petr Veliký na začátku osmnáctého století v bažinách delty Něvy. Dnes je ve městě přes 300 mostů a známou turistickou atrakcí je popůlnoční otvírání mostů, aby mohly proplouvat velké lodě.

 

Téměř jasnou povinností každého návštěvníka bývá návštěva fenomenální Ermitáže. Ve sbírkách galerie je neuvěřitelné množství obrazů, soch, prehistorických památek, japonských miniatur, nadměrných malachitových váz a starožitného nábytku. Na fotkách z Ermitáže je mimo jiné k vidění kopie Sixtinské kaple, zlatá klec se zlatým ptákem, pohled do korunovačního sálu, Rubensův Návrat ztraceného syna, parketová podlaha a stůl vykládaný drahými kameny.

 

Za návštěvu taky stojí Mariinsky divadlo, pro které napsal Čajkovskij "Lebedinoje ozero".

 

Hezký výlet z Petrohradu je lodí do Petěrgofu - sídla Romanovců, kteří chtěli tímto komplexem trumfnout Versailles. Rezervujte si na tuto návštěvu celý den - na 800 hektarech se rozkládá park se 170 fontánami, velkými záhony, palácem a zámečky. Památka je zapsaná do seznamu UNESCO a je to jedna z nejnavštěvovanějších atrakcí v Rusku.

 

Poslední fotky jsou momentky z ulice: fešní mariňáci, vrabčáci zobající palačinky z ruky a značkové kočičky prodávané na Něvském prospektu.