Nějak mi uniklo, že v pondělí už chodí Mikuláš. Jako Jitka bych zapomínat neměla, ale co na tom, svátek neřeším a děti jsou dospělé. Navíc se jako každý rok hromadí problémy v práci a co mě nejvíc mrzí, že musím odmítat pletení na zakázku. 

Málokdo si však uvědomuje, jak je ruční pletení náročné na čas a pokud tvoříte pro radost po příchodu ze zaměstnání, tak se toho moc stihnout nedá. Za co jsem ráda je fakt, že nepodléhám vánočnímu šílenství jako většina lidí. Nesnáším ten zbytečný předvánoční zmatek v obchodech a stres, jestli vše stihnu včas. Během jednoho dne je pak po všem, a protože se nás netýká volno mezi svátky, tak si prakticky nestihnu ani odpočinout.

Každopádně je v tomto čase třeba myslet na děti. Mikuláš s čertama má pro ně své kouzlo a pokud nepřinesou jen uhlí s bramborama, tak si pamatuji, že došlo i na první dárky. Smutné je, že hodně dětí tráví tento čas v dětských domovech a v rámci přípravy na pěstounskou péči jsem měla možnost je navštívit. Jejich rozzářená očka nad tím, že je někdo aspoň pochová mi navždy zůstanou v paměti a jsou důkazem, že jen dárky nestačí.

    

Zkusme se proto v tomto předvánočním šílenství zastavit a uvědomit si skutečné hodnoty. Není třeba drahých věcí, ale jen pozornost, která řekne mnohem víc. Byly roky, kdy mi nezbylo nic jiného, než všechny dárky vyrobit, protože na nakupování nebyly peníze. Teď, když zlobí zdraví si člověk uvědomuje, jak je důležitý odpočinek a vyvarování se stresových situací.

    

Dost však řečí, celý prosinec u nás probíhá výprodej zboží skladem za poloviční ceny. Každý týden přidávám do sekce za 99,- Kč a nákupy za poštovné výrobky, které se akce týká. Minule to byly nákrčníky a teď jsou to šité sady + nákupní tašky z letní kolekce.