Tak přesně tahle asi začínala většina dopisů, které jsem jako malá nechávala Ježíškovi za oknem, aby si je odnesl a pod stromeček "naježil" všechno, co bych chtěla.. Takový dopis pokračoval většinou hned větou, já bych si k Vánocům moc přála a potom následoval dlouhý seznam dětských přání.

Když jsem trochu povyrostla, začaly se dopisy připínat na lednici s tím, že aspoň maminka bude vědět, co bychom rády a nekoupí nám nic, co bychom (my tři ženské) nechtěly. U "lednicových dopisů" se začalo objevovat hlavně přání, aby o Vánocích u nás vládla pohoda, všichni byly spokojení. Teprve potom následovat seznam dárečků, které by potěšily. Pro maminku samozřejmě co nejkonkrétněji, nejjednodušeji a tak, aby určitě objevila to pravé.

Teď když jsem opravdu dospělá, už se mnou manžel na dopisy na lednici nehraje.. A věřte mi, nebo ne, docela mi ta tradice chybí.. Tak napíšu Ježíškovi tady, třeba si tenhle dopis přečte. Pro inspiraci na dárky jsem si připravila novinky šikulek z klubu Východní Čechy tvořením spojené.

Tak a jdeme na to:

 

Milý Ježíšku,

 

vím, že máš strašně moc práce a rozhodně víc se musíš starat o to, abys nadělil ty správné dárky dětem. Ale kdyby Ti zbyla chvilka na přání jednoho dospělého dítěte, byla bych ráda, kdyby si přečetl tenhle dopis.  Jako každý rok bych si přála hlavně vánoční pohodu a klid. Slibuju, že než se k nám budeš chystat, vymetu z koutů všechny čerty a zbytek pavučin, vezmu si na to Čertovu metličku od Melodie.


image

 

Taky vím, že s pořizováním dárků to máš těžké, potřebuješ, aby Tě nikde nepotkaly děti, aby nikdo nepoznal, že vlastně Ty jsi Ježíšek a nakupuješ zrovna dárky. V obchodech to máš asi hodně složité, zvlášť když lidi vyrazí na předvánoční nákupy  a nikde není k hnutí. Tak Ti dám pár odkazů na věcičky, které se mi líbí na fleru. Nebudeš muset nikam chodit, ušetříš si nervy a dárečky Ti ty hodné holky (případně i kluci), co na fleru prodávají pošlou až domů. A třeba si u nich vybereš i něco dalšího pro ostatní, abys nemusel nakupovat pro každého zvlášť. Tak pokoukej, řekni jak moc jsem byla hodná a když mi něco z těhle věcí necháš pod stromečkem, uděláš mi moc velikou radost..

Katka

image image
image image
image Stínidlo BALOON L
image image
image image
image

Tak Ježíšku, máš určitě z čeho

vybírat...