Kůže s potiskem, je něčím běžným. Popravdě, najít čistou kůži, která by nebyla nějak potlačena, zda upravená vystřižením / perforací, je prostě zázrakem. Málokdo se však pozastavuje nad tím, jak ty překrásné obrazce na jeho koženém vaku, peněžence či kabelce vznikly. Obvykle se rozhodujeme podle ceny, dostupnosti, nebo nás obrázek prostě zaujme. Pouze pár lidí zajímá to, kdo, jak a kdy vytvořil tento kožený kousek. Pro milovníky neopakovatelných uměleckých děl jsou určeny hlavně ručně malované kožené kousky. Ano, dobře slyšíte jsou namalované ručně, jednou osobou, která vytváří obrázek podle předlohy, nebo si ho úplně sama navrhne a následně nakreslí. Úžasné je na tom i to, že pokud k sobě přiložíte například dvě tašky se stejnou předlohou, nikdy obrázky nebudou 100% identické! Tomu se říká ztělesnění umění v praxi.

Není nic krásnějšího, než se pochlubit své známé s kabelkou, která je dokonalá, jedinečná a neopakovatelná. Z toho to důvodu najdete na trhu nesmírně velké množství kožených doplňků pro dámy s ručně malovanou předlohou, zda přesně podle objednávky. Pro šikovné je i jiná možnost, jak si koupit už hotový produkt. Na Internetu, či ve speciálních kamenných obchodech najdete speciální barvy, štětce a vše potřebné k zahájení vytváření vámi nakreslené a vymyšlené předlohy. Není to nic těžkého, třeba jen trpělivost, dostatek času a dokonalý výsledek se dostaví. Porovnáme-li náklady v případě koupě již hotové kabelky a té, kterou si zhotovíte podle sebe, sami uvidíte, že ta svépomocí vyrobená je levnější.

Je tomu proto tak, že umělci, kteří ji navrhli, ušili a nakreslili obrázek, mají za sebou kopec školení, praxe a nemluvě o drahých prostorách společnosti - tyto faktory automaticky zvedají cenu. V případě, že se dáte do malování svépomocí, nebojte se zkoušet, věnujte tomu čas a za pár měsíců (možná i dnů) budete dokonalým umělcem, malující na kůži. Kdo ví, možná se z vás stane, i mezinárodně uznávaná hvězda v oblasti umění.

Jedním z nejvýraznějších módních trendů současnosti, který se objevil jednak v oblečení, ale i v kožených doplňcích od kabelek přes batohy a peněženky, jsou dekorace barevnými aplikacemi. Ať už jde o různé abstraktní obrázky, designy vycházející z folklorních a regionálních tradic, až po aplikace uměleckých děl, případně, výřezy z díl slavných výtvarných umělců. Na módních molech, ale i ve společenských kruzích je možné vidět koženou kabelku s motivem obrazu Gustava Klimta The Kiss ladící do zlatých barev, do modro - zlata laděné Noční Oblohu od Van Gogha, případně cihlové odstíny od Picassa. Žena s takovou kabelkou, zda koženým doplňkem je nepřehlédnutelná.

 

Tento trend je zvlášť výrazný u kožených výrobků, na kterých je tento motiv vytvořen ručně, ruční malbou uměleckého díla. Taková kabelka nepředstavuje běžný tuctový výrobek, jde o jedinečný originál, kde se nedají vyrobit dva identické modely. Jde o nadčasový výrobek, vhodný jako osobní dar s dlouhodobě užitnou hodnotou, který připomíná významnou událost.