ale jsou tu taky jistě starší flérařky, tak proč ne?

Měla jsem dnes doučování s děvčaty, co zanedbaly učení a budou dělat reparát - dnes to byly matematičky, možná z nich budou jednou noví Einsteinové, ten měl prý také z matematiky čtyřku?!

Když mi jedna dívčina potřetí nezměnila znaménko v násobení zlomků a stále do výsledku vkládala mínus, i když násobila dva záporné zlomky, už jsem se rozzlobila a řekla jí, že dostane "pumelenici" Koukala na mne očima jako dva tenisáky - mimochodem krásnýma, zelenohnědýma - a co, že je to ta pumelenice? Snad si myslela, že to bude nějaká odměna.

Druhému výrazu se smály všechny tři, když jsem jedné z nich řekla, "aby na mne nekoukala jak husa do flašky" a počítala, to jsem si dost "nabourala" naši dvouhodinovku. Nejenže se tomu nezřízeně smály, ale zalíbilo se jim, že tím se hodiny jakoby zkracují.

Třetí pro ně neznámé slovo bylo "pecírek", to když jsem jim vysvětlovala, že budeme končit, že moji tři psi tady nemohou jen tak běhat po pecírku, že s nimi musím jít na procházku.

A tak jsem si tak říkala, bylo by zajímavé sbírat slova po babičkách, už jsem taky babka a i když se snažím tato slova po babičce učit svého vnuka - většinou pro jeho obveselení - mám strach, aby nezanikla, to by bylo opravdu škoda.

Nechcete se někdo přidat?

Alena{#emotions_dlg.rose2}