Věnováno všem účastníkům celoflerovského "andělského swapu",dále všem, kteří věří, že andělé existují a taky všem těm, kteří o jejich existenci ještě pochybují.

Můj anděl strážný od popelnice.

             Mého anděla  jsem potkala jedno sobotní odpoledne, kdy v naší obci byly přistaveny kontejnery na velkoobjemový odpad.Ležel tam pohozený mezi dřevěnými rámečky s obrázky z kalendářů -  starý obrázek  anděla strážného, který vede malé dítě.Můj anděl byl v rámečku se sklem a kupodivu ho zatím nikdo nerozbil nebo nerozšlápnul, jen tak, jak se to dělá s nepotřebnými věcmi u popelnice.

            Řekla jsem mu : „Když Tě vyhodili a už Tě nepotřebují, tak budeš bydlet se mnou“.Obrázek jsem umyla,vyleštila a pověsila na zeď doma ve svém pokoji.

            A tak nám spolu plynul čas.

            Jednou, bylo to na Dušičky, jsme s mojí mamkou odešly večer do kostela.Po svém návratu (asi za hodinu), mne doma čekalo nemilé překvapení.Vytažené  zásuvky, otevřené skříně,vyházené a pošlapané věci.No zkrátka šok,když jsem mi došlo, že u nás byl zloděj.Každý, kdo toto zažil, si vzpomene na to, jak vás polil studený pot, vstávaly vlasy na hlavě, vyschlo v krku a nechápete proč a hlavně, proč zrovna u nás a co tu vlastně hledal.

            Teď musíte ještě absolvovat to „martýrium“, volat policii, probírat co se vám ztratilo, hledají se stopy, otisky, plný dům dalších cizích lidí atd.Když jsem se vrátila z policie, kde jsme sepisovali protokol, uklidila jsem tu spoušť, znovu jsme probíraly co se nám vlastně ztratilo, co chybí.Zjistily jsme,že vlastně nic, až na jednu věc.To byl růženec mojí mamky, který ležel na  nočním stolku.Byl celý ze zlatých perleťových srdíček, samozřejmě, že nebyl ze zlata, jen se tak krásně lesknul a to asi zloděje nalákalo.

            Další den, když jsem se trochu vzpamatovala a uklidnila, uvědomila jsem si jednu velice zvláštní věc a to, že zloděj řádil ve všech místnostech v domě, kromě jediné, kde by bylo velice snadné si něco zajímavého odnést.Pokoj nebyl zamčen a přesto do něho nevstoupil.

            Za dveřmi na stěně totiž visí můj „Anděl strážný od popelnice“.

           

 

Tento příběh je zcela pravdivý, zloděj zatím nevypátrán.