Již 5 let jsem obklopena kočičími kamarády.

Převážně si bereme starší kočičky z útulku v Dolních Měcholupech.
Potíž je v tom, že nevíte, co takovou kočičku potkalo, jaké má zkušenosti s pejsky a jestli se jí bude líbit celoroční bydlení venku. Těžké je asimilování v prostředí našeho kočičího ráje :) Kočičku nemůžete jen tak vypustit na zahradě, říci jí, tady teď bydlíš a tito pejsci jsou hodní, ostatní jsou zlí.

Je to zdlouhavý proces seznamování kočičky s novým páníčkem, peostředím, pejsky a pocitem bezpečí na naší zahradě, či za barákem v lesíku. I tak je mi pokaždé odměnou šťastné dovádění kočičky na zahradě, celkově veselejší kočička a krásný huňatý kožíšek.

Z útulku jsme si adoptovali už tři kočičky.

Žofinku I
Nemocnou kočičku, která s námi strávila 1,5 roku svého mladého života. Bohužel na následky nemoci po třech dnech boje podlehla.

Mícu
Domácího mazla, který u nás bydlel rok, ale protože je to domácí pecivál a oblíbila si souseda, moc hodného staršího pána, který ji nabídl i teplo domova, začala postupně bydlet jinde a my jsme Mícu pánovi přenechali. Občas Mícu vídáme, je spokojená a má opravdu krásný život.

Žofinku II.
Orientální kočičanda, která se tak bála a strachovala a proces asimilace, byl složitý a zdlouhavý, viz předchozí článek. Tato krásná kočička u nás byla necelý rok, když se ztratila a nikdy se nám jí nepodařilo najít.
 

Mrzí mě, že všechny kočičky, které jsme si odnesli z útulku u nás moc dlouhý život neprožily. Vím však, že jsme jim dali to nejlepší a že u nás byly spokojené a měly krásný život. Volnost, život v přírodě a lásku.

Stále máme Terezku (Terezičáka), ta je u nás od koťátka, přišla sama. To je nevypočitatelná starší dáma, tak mrštná a obratná a hlavně má svou hlavu. Když chce pomazlit, je to malé koťátko, když loví, je to tygr.

Předloni v létě k nám přišel malý černý kocourek.

Musela jsem jej sundavat ze stromu, nakrmila jsem ho a on už u nás zůstal. Zprvu se držel za barákem, ale pak jsem mu ukázala kde je papání, a že jsem hodná, že ho pohladím a pomazlím. Poté následovala procedura odčervení, odblešení a léčba kočičí rýmy. Kocourek dostal jméno Čenda (Čendič, Čendík), rostl jako z vody a teď je z něj krásný kocour. 

Toto je můj kočičí svět, který je součástí mého života.