Výstava 5 PPM v Praze

Minulý pátek jsem se rozjela,jako každým rokem na mezinárodní patchworkovou výstavu v Praze. Letos se druhým rokem pořádala v hotelu Step. Ačkoliv doprava na toto místo je pro mne výhodnější, zdaleka lépe jsem se cítila v hotelu Pramen, kde probíhaly první tři výstavy.  V pátek jsem se setkala s kamarádkami, nádherně jsme si pokecaly a vyrazily jsme na skvělý kurz  Alicie MERRETT Barevné koláže města nebo krajiny, překládala Jana Lálová.Byl to takový odlehčující kurz od přesnosti a již se těším jak budu s vnučkou dělat obrázky.

Nastala doba večeře a já vyrazila s děvčaty do místní hotelové restaurace. Chtěla jsem si dát pouze polévku, neboť jsem měla žaludeční potíže. A ejhle, po velmi dlouhém čekání, ačkoliv mnoho zákazníků v restauraci nebylo mi byla přinešena polévka, prý silný kuřecí vývar. V životě jsem něco takové neviděla, barva polévky byla tmavě hnědá jako u polévky zvané prdelačka a vůně polévky byla čpící, že se mi spíše přitížilo. Polévku jsem vrátila za protestu a poučování číšnikem, že je to silný kuřecí vývar bez jakékoliv chemie , prostě jsem totální negramot, že nepoznám silný kuřecí vývar. Děvčata ty si objednala kuřecí prsa s americkým bramborem, brambory připomínaly kusy uhlí, personál nehnul brvou, tak to má být.  A tak jsme vyrazily na zdejší bowling, kde jsme si to vynahradily a náležitě užily. Pokračovaly jsme s babincem na pokoji. Skvělééé, skvěléééé! Evi, Dášo, holky, dík!

Druhý den v sobotu po dobré snídani jsem se konečně vydala na výstavu. Pokoukala jsem po krásných quiltech, nakoukla do obchůdků a něco málo nakoupila.Bylo na co koukat. Letos jsem bohužel nevystavovala. nějak jsem nestíhala, čas letěl rychleji než já pracovala. Mrkla jsem i na panenky, které jsou mou druhou láskou. A z ničená horkem a potem z haly honem se občerstvit. Tu krásu mi pokazilo ono horko v hale, kdy se mi dělalo mdlo. Jistě bych jinak vydržela pokukovat po těch krásách mnohem déle. Chudáci prodejci!

Honem se připravit na další kurz  Alicie MERRETT Kouzlo jemných linek, opět moc pěkný kurzík, kde jedna fintička zas posune člověka o kus dál. Alicie , děkuji!

Po kurzíku, honem ještě rychle na výstavu něco nakoupit, sbalit a hurá na vlak! Nashle holky, zase příští rok!