Vkládám pár šikovných rad, které by se mohli hodit ......

                                                                                                                                                                                                                                

Velikosti háčkovaných čepic – měřeno v cm

      Věk                  Velikost                   Obvod                                Délka

Do 1 měsíce

0

33 - 35

12 - 13

Do 2 měsíců

1

36 - 38

13 - 14

Do 4 měsíců

2

39 - 41

14 – 14,5

Do 12 měsíců

3

42 - 44

15 - 16

12 – 18 měsíců

4

45 - 47

16,5 – 17,5

18 – 3 roky

5

48 - 50

18-19

3 – 10 let

6

51 - 53

19,5 - 20

Dospělý

 

56

 

= Velikost čepičky ovlivníte vzorečkem. A to: 
   Obvod hlavičky děleno 3,14 a výsledek je průměr placky. Budete přidávat tak dlouho, dokud placka nebude mít     průměr, který vám výjde výpočtem vzorečku. Potom už pojedete jen po jednom dl. sl do každého očka - žádné přidávání !!!
= Háčkuju z Merina od Vlnapu a používám háček č. 3,5
Budeme háčkovat čepičku na hlavičku o obvodu 50 cm. 50 : 3,14 = 15,9 Potřebujeme tedy placku o průměru 15,9 plus mínus cm. 

 

  

 

Bílá 

Je střízlivá, nevýrazná, rozšiřuje prostor, tlumí podněty. V kombinaci s ušlechtilými materiály ( dřevo,porcelán,hedvábí)
vyniká jemnou krásou.

Šedá

Neutrální barva, která tlumí a vyrovnává ostatní barvy okolí

Černá

Vzbuzuje dojem hloubky, působí až tíživě. Zužuje prostor a ztenčuje objemy.

Žlutá

Je to barva zářivá, veselá, teplá. Povzbuzuje a podněcuje pozornost, soustředění, přemýšlení, optimismus. Je to barva života, nad proto, že je barvou slunce. Pochází-li například denní světlo žlutými záclonami , místnost působí příjemně protepleným dojmem.

Zlatá

Patří mezi výraznou barvu z rejstříku žlutá. Moc zlaté barvy je podivuhodná, čehož dokladem jsou zejména barokní kostely. V bytě využíváme zlaté barvy omezeně.

Oranžová

Barva slavnostní, zářivě teplá až agresivní. V kombinaci s modrou vytváří velmi působivý kontrast. Uvolňuje zábrany a podporuje přemýšlení. Odborníky je považována za nejteplejší barvu.

Červená

Podnětná, ohnivá, vzrušující, až explozivní barva. Zužuje prostor, věci, plochy, dojmově přibližuje. Při dlouhodobém působení unavuje zrak a popuzuje. V kombinaci s jinými barvami je barvou vládnoucí.

Růžová

Něha, sladkost, dívčí jemnost - to je charakteristiky růžové barvy. Evidentně patří například do ložnice.

Purpurová

Barva směřující k fialové. Je barvou slavnostní, vznešenou, tajemnou až pohádkovou. Představuje moc, ne náhodou je barvou králů.

Fialová

Neklidná barva vznikající kombinací červené a modré. Barva pasivity. V bytě je prakticky nepoužitelná. Pokud se pro ni rozhodneme, pak je jako zvlášť v protikladu žlutozelené, zelenožluté a žluté

Modrá

Klasická, hluboká, studená barva. Vyzařuje vážnost, vnitřní klid, volnost, klid, zdrženlivost, Je to barva moudrosti,, povzbuzuje sebedůvěru a pozitivní myšlenky. Vhodná například do pracoven novinářů, spisovatelů i jiných tvůrčích osobností.

Zelená

Vyjadřuje rovnováhu, klid, jistotu, a spokojenost. Je to barva mírná, barva jistoty, spokojenosti, laskavosti, střídmosti, Opticky uklidňuje.

 

 

 Tabulky kombinací barev nejen v oblékání:

  http://paul-mar.blogspot.com/2011/03/tabulka-barevnych-kombinaci.html