Zdravím všechny příznivce starých věcí, retro a vintage stylu. Pokud pozorně sledujete na Fléru novinky ve vintage, určitě jste si všimli, že se tu začátkem léta objevil můj nový krámek Starý časy. Nabízím v něm sklo, keramiku, dekorační předměty, bytový textil, retro přáníčka a další poklady z dob, které již dávno minuly. O tom,  že je toto zboží oblíbené, svědčí rozsáhlá nabídka i množství prodaných výrobků ostatních prodejců. Přestože je Fler zaměřen primárně na originální kreativní tvorbu, jsem přesvědčena,  že krásné vintage věci tu mají také své místo a jsem za to moc ráda.

      A protože vintage jen neprodávám, ale i bydlím a žiji, zvu Vás k sobě na krátkou návštěvu. 

     Když teď přemýslím, kdy moje záliba ve starých věcech začala, vybavuje se mi doba, kdy jsme s mým současným manželem těsně po studiích zařizovali svůj první byt. V domě, který se prodával, jsem zahlédla starou ,,babičkovskou" ložnici. Odhaduji že tak z třicátých let minulého století. Včetně nočních stolků s prosklenými dvířky a oválného zrcadla - paráda. Slovo dalo slovo a ložnice byla naše. Do našeho malého bytu se vešla a hodila, jako by tam odjakživa patřila. Když jsme si s příchodem dětí pořídili nové bydlení, ložnice se stěhovala s námi. Každá návštěva ji dodnes obdivuje a já na ni nedám dopustit. Fotky své staré ložnice se Vám chystám ukázat v dalším pokračování tohoto článku.

     Ložnicí to (nenápadně) začalo, přidaly se staré žehličky po prababičce, vyřazené hrníčky, džbánky, háčkované dečky, vyšívané ubrusy a obrázky, následované šlapacím šícím strojem zn. Express v předsíni. Manžel si mne občas dobírá, že v normálních rodinách dávají lidé boty do botníku a kdy že se na něm naučím šít. Pustila jsem se tedy do studia originálníh návodu ,,Jak používati šicího stroje pro rodiny a živnostníky". Dozvěděla jsem se z něj sice, že ,, při navlékání horní niti nutno niťovou páku na nejvyšší bod postaviti a před odstraněním práce nožku zvednouti a práci do zadu odtáhnouti", šíti na něm ale dodnes neumím. Postupně se tak náš byt zaplnil starými věcmi, které jsem zdědila, dostala či objevila po bazarech.

     Protože mi ale moji ,,nalezenci" a jiné zachráněné věci začaly zabírat čím dál více prostoru a manžel si začal stěžovat, že to u nás už není zabydlené, ale přebydlené, rozhodla jsem své ,,úlovky" nabízet ve Starých časech.