Rozhodli jsme se pro rodinný výlet, nasát vánoční atmosféru. Zamířili jsme do lázeňského města, navštívit jediný Vánoční dům v České republice. Úžasná podívaná přichází se setměním, kdy se celý rozsvítí a ožije vánočním kouzlem. Kvůli našemu mrňouskovi jsme tentokrát zvolili odpoledne a ne ledajaké. Byl to první otvírací den po předvánoční rekonstrukci.

   Čekala nás nejen vánoční výzdoba letošních trendů, ale také nově upravená ledová kavárna, ve které rozmrznete nad čerstvým pečivem a teplým nápojem. Možná si řeknete, k čertu s Vánoci, k čertu s tím shonem a blázněním...tohle není shon, tohle není blázinec, naopak...budete se cítit jako v pohádce, můžete se projít koutkem Ledové královny, navštívit Vánoce u Červené Karkulky, nebo poznat královské Vánoce na dvoře princezny Zlatovlásky.

   Vánoční dům je rozdělen na několik expozic, jak barevně, tak stylově. Každá má co nabídnout, každý si vybere to své, pravé ořechové. Ti méně zruční, nebo časově zaneprázdnění uvítají, že veškerá výzdoba je prodejná. Záleží tedy jen na nich, jestli si koupí maličkost, nebo investují větší peníz. Zda zkrášlí svůj domov, nebo potěší někoho druhého.

    Já osobně jsem již několik let příznivcem červené, letos poprvé jsem se rozhodla obměnit naší tradiční výzdobu. Ve Vánočním domě jsem se inspirovala, a protože se považuji za kreativce, některé ozdoby si sama vyrobím. Chyběla mi ta správná inspirace a návštěvou Vánočního domu jsem jí získala, dostala chuť na vánoční tvoření.

   Myslím, že srdce každé tvořilky, každého kreativního tvora by se tetelilo blahem, a proto nezbývá nic jiného než doporučit Vám výlet do Karlových Varů.