Ve středu 27. 4. nás v naší provozovně na Kamence překvapili kamarádi a spolubydlící našeho klienta Pavlíka z  Chráněného bydlení svatého Michaela na Žabovřeské v Brně.

Den začal jako každý jiný. V 10 hodin na nás někdo zvonil. Byli jsme zvědaví, kdo to může být, protože v provozovně jsme byli všichni. Když jsme otevřeli, stála tam asistentka Johana. Měla s sebou Alenku a Vítka. Řekli nám, že jsou na vycházce. Cestou se stavili v Lidlu, kde koupili muškáty. Těšili se, že je budou odpoledne sázet do truhlíků, chtějí si to v bydlení ozdobit. Po cestě dostali nápad, že se staví za Pavlíkem v Kamenkce.

Naši klienti jim ochotně ukazovali, co vyrábějí a jak jsou šikovní. Paní Johana se zajímala, jak to u nás vypadá a co děláme. Návštěva u nás probíhala asi necelou hodinu. Na závěr návštěvy nás paní Johana pozvala, abychom se i my přišli podívat k nim do bydlení.

Musíme si naplánovat termín, kdy se do Chráněného bydlení svatého Michaela na Žabovřeské vypravíme. Tento den byl pro nás nevšední a zajímavý. Všichni se těšíme, až vyrazíme na návštěvu.

Za sdružení Filia

Ivana Hrdinová.