Možná také právě dnes chystáte balíčky pro koledníky anebo se ještě snažíte vytvořit doma onu velikonoční atmosféru. Pokud je to tak či onak, zkuste si vyrobit velikonoční/jarní/veselou krabičku.

                                           

Výroba je velmi jednoduchá a veškerý materiál jistě najdete doma. Základ bude tvrdý papír, ideálně barevný, nůžky (v lepším případě ohýbačka/řezačka), něco na lepení - lepidlo, oboustranná lepící páska, kůň. A nakonec ozdůbky, co dům dal:)

Nákres, který vidíte o něco níže je udělán pro výkres rozměru 24cm x 18cm. Rozměry si ale můžete upravit podle svého. Mimochodem vytvořila jsem ho v programu GeoGebra, který je volně k dispozici. Ačkoliv se jedná o program "matematický", vyhrajete si s ním celé hodiny:)

              

Přerušované čáry je ideální přejet na ohýbačce nebo aspoň podle pravítka nůžkami. Zelené čáry přestřihněte. Horní centimetrový okraj pouze ohnete, je na ozdobu. Oba čtverce velikosti 4cm x 4cm potřete lepidlem a přilepte k obdelníku 16cm x 4cm. Můžete i přikoňovat. Vznikně Vám půlkrabička. Takové budete potřebovat dvě. Nakonec je slepíte k sobě. Ještě dozdobit. A je to hotovo!