Je tomu právě rok a pár měsíců co se Zlatokopky rozzářily na jevišti Fleru. Stejně tak jak to ve všech pracovních klubech, i my jsme bilancovaly a hodnotily uplynulý rok.

Po sečtení všech hlasů v soutěžích se absolutním vítězem roku 2014 stala naše zlatá Galajana. K této příležitosti jsem udělala s Janou - Galajanou interwiew.

Galajanu Vám letmo přiblížím. Co se o ní dočtete na jejím profilu??? Žije ve Studené, kde má svůj obchůdek a šicí dílničku. Zabývá se převážně výrobou kabelek a tašek všech možných tvarů a barev. Na Fler se zaregistrovala v červnu 2011 a od té doby má za sebou kus cesty. V době kdy píši tento blog má na kontě 655 prodaných kusů a 1801 nadšenců.

 

 

 

Ahoj Janičko, dočetla jsem se, že jsi ze Studené. Kterápak Studená to je, protože jak jsem hledala Studených je víc? Je to městečko nebo vesnička?

Ahoj. Ani nevím že jich je víc   ale já jsem od Jindřichova  Hradce. Je to malinké městečko.

Bydlíš v domku se zahradou a dílničkou pro své tvoření nebo v bytě?

Bydlím v baráčku se zahrádkou, ale je to dům rodičů manžela. Dílnu mám tam, kde mám kamenný obchod . Ten je zase pro změnu mých rodičů. :-) Nebo spíše je to dům po babičce.

Zajímavé na tom může být to, že tam kde mám obchod, byla kdysi před válkou cukrárna. Pak se dům přestavěl na obytný a když babička zemřela a já hledala prostory pro své podnikání (což byly tehdy opravy oděvů), tak mi taťka navrhnul, abych si dílnu udělala tam. Původně to sice měla být mini galanterie hlavně pro mé potřeby, ale za 10 let se to trošku rozrostlo 

Takže je z tebe krejčová na plný úvazek???? 

Ano, ráno opravím bundy, zkrátím kalhoty, zašiju díry a odpoledne si hraju s kabelkama 

Byla krejčovina vždy to co jsi chtěla ve svém životě dělat???

Abych pravdu řekla, chtěla jsem být paní učitelka ve školce. Tvoření mě nějak míjelo, pletla jsem, sem tam jsem něco vyšila, ale že bych od malička mířila k šití kabelek nebo vůbec k šití, to ne 

Tak to máš určitě velikou rodinu co tě obklopuje??? Myslím jako kompenzaci nesplněného snu :-)

No , mám dvě dcery a docela mi to stačí  Jsem ráda, že jsem na učitelku nešla a vyučila se krejčovou, šití mě baví i když to můj sen nebyl.

Pomáhají ti dcerky v obchůdku?? Vybírat látky... apod.?

Mladší mi pomáhá spíše v obchodě, když přijde zboží. Ocení, doplní... Starší už je na intru, tak ta mi píše sem tam blog :)

(Galajana vpravo)

Provází tě při tvoření nějaká muzika??? Doporučíš nám něco???

Poslouchám rádio, protože v práci nic jiného nemám, ale mám ráda třeba Daido

Co děláš, když zrovna nesedíš u šicího stroje?? Co tě baví a jak relaxuješ?

Sedím u PC a vkládám fotky  No a když už se odtrhnu, tak si připravuji práci na druhý den, třeba teď bych měla nastříhnout kamarádce na šaty  

A jinak čtu, v létě trošku zahrádka, ale spíše okrasná, žádný rajčata.

Jindy zase s kamarádkama děláme akce pro děti. Různé soutěže, vycházky, pouštění draků, tématické vyrábění.

Teď se tě budu ptát na svět zvaný Fler a na Zlatušky :-) Jak jsi se dozvěděla o Fler????

Fler jsem asi poprvé zaregistrovala v Praktické ženě, ale to jsem se jen mrkla co to je a šla pryč.

Zdál se mi tam hrozný chaos  :)) Po čase mi jedna známá řekla, že přes Flér prodává háčkované čepičky. To už mne zaujalo a trošku jsem to prostudovala.

Jaké byly tvé začátky na Fler??? Kdy jsi prodala svůj první výrobek? Pamatuješ si to, kdy na tebe zablikal první blikáček? :-)

Zaregistrovala jsem se v červnu 2011. První výrobek jsem vložila cca 12.7 a první prodej 31.7 takže asi 14 dnů. Moc si to nepamatuju, ale byla jsem vyplašená a moc jsem nevěděla, co dělat 

Máš nějaký triumfální prodej na Fler??? :-) Něco na co se nezapomíná???

Tak nevím jestli triumfální, ale jednu mojí kabelku vlastní i Bára Špotáková. 

A teď k Zlatokopkám??? Jak nebo od koho ses o nich dozvěděla???

 Byla jsem v jiném klubu kde byla Kramářka , takže je to jasné.

Máš nějakou funkci v klubu??? Podílíš se nějakým způsobem na jeho chodu???

Nemám, jen se vezu :)

Zlatušky už jsou tu více než rok. Posunulo tě někam členství v klubu??? Jsi více viditelná? Je to znát na prodeji?

Určitě, posunulo mě to o několik stránek dopředu, zvýšil se mi fler rank  :)) I holky zlatý nakupujou 

Máš nějaký sen - cíl??? Kam směřuješ??? Může být i osobní i pracovní.

Já jsem skromná. Kabelky jsem začla šít vlastně z nedostatku práce.

Mojí prací jsou opravy oděvů, těch ubylo a začla jsem šít zpočátku spíše tašky. Strašně mě to pohltilo a moc mě to baví. Takže mým snem je to, aby se kabelky pořád líbily a zákaznice se vracely, protože jsou spokojené. Když jich bude přibývat, zlobit se nebudu :) A samozřejmně zdraví pro celou mojí rodinu, která mě v mé práci podporuje

A máš nějaký nešvar.. nebo nějakou tu neřest, kterou si neumíš odpustit? :-)

Nekouřím, ráda si dám vínko, ale neřest asi ne :-)  Mám ráda čokoládu a chipsy  Takže si je raději nekupuju, protože když jo, tak na nikoho nezbyde 

Koho by jsi doporučila ze Zlatušek - co týče tvorby?

To je těžké. Všechny jsou velké šikulky. Každá umí něco, ale obdivuju piplavou práci Colours in bloom, užasné Majdoviny - její obrázky a školní lavice mne dostala :) a myslím, že za zmínku stojí i Kramářka. Mám její věci v obchodě a jsou krásné.

A teď ještě tvoje flerovská spřízněná dušička... někdo koho jsi nikdy osobně nepotkala a přesto je blízký tvému srdíčku?

Po třetí zmíním Kramářku, známe se neznáme celkem dlouho. Tak nějak už před Zlatkama. Ráda bych ji potkala osobně.  Je to taková drsnačka s obrovským srdcem.

Paráda!! Moc ti děkuji Jani za tvůj čas :-) a přeji ti i nadále mnoho úspěchů na Fler a spoustu skvělých kamarádek ze Zlatokopek.

 

 

 

Blog sepsala za všechny Zlatokopky Araso