Fotky jsem měla stažené v počítači a musím říct, že mě samotnou překvapilo, jak dobře vypadaly. Něco takového jsem fakt nečekala. Nicméně musela jsem je minimálně ořezat a upravit datovou velikost. Nemusím asi předesílat, že jsem to nikdy předtím nedělala. Opravdu jsem nikdy neupravovala ani rodinné fotky... Pro mě to vždy končilo stažením do počítače a uložením na místo, kde je alespoň nějaká šance, že ještě jednou najdu.

Takže jako již několikrát před tím jsem vygooglovala - tentokrát úpravu fotek ve Photoshopu. Našla jsem nějaký sympatický článek, který začínal tím, že v podstatě stačí nějaké základní 4 kroky. Upravit světlo a stíny, barevnou saturaci, pokud je to vůbec třeba. Potom stačí ořezat a snížit velikost a je to. Samozřejmě vůbec netvrdím, že tohle je úprava na vysoké úrovni, ale mě jako začátečníkovi to plně postačilo. I tak mi úprava fotek ke 4 produktům trvala cca 7-8hodin. Ano, i to je pravda... A to jsem vysokoškolsky vzdělaná osoba a s počítačem jsem v kontaktu denně...

Nejdřív jsem z té hromady vybírala fotky nejhezčí, aby vypadala hezky celá fotka, modelka a samozřejmě také moje šaty. Potom jsem to barevně upravila, což ale bylo v podstatě úplně zbytečné, maximálně to přineslo trochu prosvětlení, kde jsem měla pocit, že je to moc tmavé. Ale myslím, že nějaké extra viditelné změny nenastaly. S ořezem jsem měla problém, protože jsem nemohla přijít na to, jak zafixovat rozměry čtverce. Trvalo mi několik desítek minut, pokusů a omylů, než jsem to zvládla. Pak teprve nastala ta pravá frustrace s tím, že abych měla čtverce, mám to kompozičně úplně špatně a musím obětovat nohy, hlavy a často oboje... Fotila jsem totiž převážně na výšku. No, padlo mnoho jmen, která nelze publikovat, to nezastírám.

Pak jsem potřebovala snížit počet pixelů. Konzultovala jsem několik lidí, mezitím opět hledala na internetu, abych zjistila, že je to věc nazývající se Resampling a stačí jedno zaškrtávátko, aby člověk snížil počet pixelů a přitom mu zůstal celý obrázek. Snížení na potřebný objem dat už byla maličkost.

Měla jsem tedy ke každému výrobku několik fotek se kterými jsem byla jakž takž spokojená a zbývalo už jen všechno to vrhnout do světa.