Než Vám povím něco o přípravě mých japa mal do světa, pojďmě to vzít úplně od začátku... :)

Věříte tomu, že vše okolo nás má nějakou svoji "paměť"? Že vše je tvořeno energií, která je, byla a bude? Minerální kameny jsou nádhernou "energetickou bytostí" s velikou silou a schopností přenášet své vibrace nejen do prostoru, ale i do naší mysli.  

Minerály a krystaly vznikají pod povrchem stovky až tisíce let, v některých případech dokonce miliony let a celou tu dobu v sobě ukládají energii Země. Co všechno bylo potřeba, aby vůbec mohly vzniknout? V jaké době a na jakém místě začaly růst? Kdo zrovna chodil po zemském povrchu? Byli to lidé? Nebo dokonce prastará zvířata, či snad naši předci? Můžeme se jen zasnít a uvědomit si tak, jak úžasný kus magické historie a přírodního umění se v nich ukrývá. To, co dokáže nejmocnější Matka Příroda je (ne)skutečné a všechny zemské vibrace se ukládají právě do kamenů. Stovky, tisíce, miliony let se tak postupně vytváří jejich energetická paměť a vnitřní síla. A ve chvíli, kdy kámen vyjmeme ze země, pokračuje jeho cesta v našem světě dál a dál. Možná až na druhý konec světa a možná, že právě do vašich rukou.

Ve srovnání s dobou pod povrchem je jejich život v našem světě velmi krátký a možná by se tak mohlo zdát, že k nám přicházejí energeticky čisté a připravené předávat nám pozitivní vibrace. Opak je ale někdy pravdou a pokud se chystáme s kameny vědomě pracovat, je potřeba na ně nahlížet tak trochu jako na živé bytosti, které si zaslouží naši péči. Za dobu, než se minerální kamínek či krystal dostane z naleziště do vašich rukou se na něj totiž může nachytat mnoho energií z prostředí kudy prošel, od lidí, kteří jej měli v rukou, z cest, či z obchůdků a skladů, ve kterých čekal a stejným způsobem se do kamenů ukládá energie i během života s námi samotnými. Ne všechny tyto vlivy jsou vždy žádoucí. Proto je dobré minerálům věnovat určitou péči ve formě energetické očisty, po které budou opět nabitý jako "z lázní". :)

Minerální japa maly, které najdete v mém obchůdku očišťuji kouřem z bílé šalvěje. Je to jedna z mála technik, která je šetrná ke šperku i minerálu. A tak všechny japa maly k vám putují zářivé a nabité novou energií. První energetickou očistu tak není zcela nutné provádět ihned po rozbalení balíčku, pokud ovšem necítíte, že je to třeba. :)

V dalším článku na mém blogu se vám pokusím sepsat různé techniky energetického čištění.

S láskou 

Lenka, Japa Maly