Toužíte mít vše pro vaše miminko pečlivě a dokonale připravené. Sníte o něžné romantice a chcete mít postýlku jako ze žurnálu. Nechcete mít nic tuctového a chcete, aby se váš andílek cítil jako v bavlnce?

Právě dokončená sada na přání má svůj kratinký příběh. V půlce října minulého roku mě oslovila jedna milá zákaznice s poptávkou a zasláním květinových vzorů látek s tím, že by si pro své miminko přála ušít sadu do postýlky.  Pátrala jsem v e-shopech (a jelikož takto často hledám látky, již naštěstí vím, ve kterém měli přesně to, co mladá maminka hledala) a zaslala několik odkazů na látky. Počátkem listopadu se mi pak nastávající maminka ozvala a měla již vybranou látku. Spolu jsme krok po kroku plánovali a navrhovali tak, aby sada splňovala veškeré její požadavky. Já jsem pak mohla vše nakreslit, rozvrhnout, spočítat a objednat.

K nádherné luxusní květinové látce, která nebyla opravdu levná, jsme přidali jemnou bavlněnou kraječku ve světle béžové barvě, ta na jednotlivých výrobcích ještě více podtrhla krásu květinového vzoru. Pro větší plochy jako jsou povlečení, vnitřek hnízdečka a zavinovačky jsme zvolili barvu bílou. A další nádhernou vychytávkou byl hebounký bílý kožíšek, který jsme použili místo oblíbené minky látky, neboť její prolisované puntíky by v této sadě působily rušivě. Miminko se tak bude mít opravdu jako ve vatičce. 

Za zmínku stojí možná ještě to, že u povlečení jsme zvolili zapínání na zipy a že povlečení je u této sady dvojí. Takže maminka je bude moci střídat a stále bude mít postýlku celou sladěnou. No a konečně i to, že ještě těsně před dokončením mě maminka poprosila, abych namísto původních mantinelů, které měly být ze tří dílů, zhotovila mantinelky o pěti dílech, neboť tak je budou moci v postýlce lépe poskládat. 

Zhotovení této sady bylo časově náročnější než je tomu u běžných sad, výsledek však určitě stojí za to. A jak jsme si pracovně sadu pojmenovali? No přeci „Ze zámku….“ jak jinak.

Zvu Vás tedy k prohlídce do zámecké komnaty https://www.fler.cz/zbozi/sada-do-postylky-ze-zamku-10264383