Od starověku je sova považována za velmi silné zvíře, které je zasvěceno bohyni Athéně (Minerva pro Římany), což je řecká bohyně moudrosti. Sova byla už tehdy považována za symbol moudrosti.

Athena se podle legend mohla zjevit v podobě sovy, aby zasahovala do lidských záležitostí. Možná, že moudrá povaha sovy pochází také z její schopnosti otočit krkem o 180 stupňů a pozorovat všechno, co k ní může, nebo nemusí přijít.

Sova není posvátná pouze v řeckém a římském Pantheonu. Sova byla pro starověké Egypťany spojena s Královstvím mrtvého slunce, s časem kdy Slunce (Ra) setrvá předtím, než znovu vstane. Sovy byly zasvěceny Slunci a dohlížely na něj v době, kdy se plavilo v podsvětí.

Díky tomuto aspektu a jejich dávnému spojení se sluncem, jsou sovy používány jako symbol v rituálech zimního slunovratu a v ceremoniích, které vzdávají úctu a žehnají zemřelým.

Sova je posvátná také pro Kelty a Hinduisty.

V živočišné říši bychom mohli říci, že sovy jsou noční ekvivalentem orlů. Oba druhy navzájem respektují svoje teritoria. Také se ví, že sovy a vrány se nedají snadno spojit.

V čarodějnictví je toto zvíře tak důležité, že podle sovy italské (římské) čarodějnictví převzalo své jméno. Stregheria pochází z latinského slova Strix, což znamená, že sova a strega je italsky čarodějnice.

Sova je nádherný noční pták, symbol noci, moudrost. Proto jsme dvořily na její počest.

image

 

Hlasujte prosím pro 3 výrobky (hlasy mají stejnou váhu). Budeme se těšit i na Vaše případné komentáře.

Hlasování bude ukončeno 02. 08. 2020 ve 12:00.

Děkujeme

Anketa se načítá ...