Milé dámy, případně pánové; či bambuláci, kteří jste se zařadili do řad čtenářů,

bod zase strávil několik dní nad papírem a následně u šicího stroje a žehlícího prkna. Měl radost jak z práce tak z výsledku; páral minimálně a stroj si drkotal za poslechu hudby, především taneční. Barborka stahovala, co našla ve své výšce a pomáhala seč jí síly stačily, aby důkladně zhodnotila dílo maminky. Prostě bylo veselo ... Výsledkem je celkem šest nových kousků v obchůdku. Vznikly dva kusy prvorepublikových zástěrek, tentokráte nové linie - C  pro větší velikosti (42-46). A přibyla v obchůdku nová kategorie - šatičky pro bambuláky, kterou naplnily rovnou 4 kousky – vznikly dva střihy: linie E, linie F.

Bod také doplnil svůj profil o tyto nové linie a pustil do světa i skicy, které jako první spatřily světlo světa a byly výchozím prvkem pro vzniklé výrobky.

Blíže k jednotlivým liniím:

 

 

Linie C - zástěrka s vypasovaným horním dílem v horní části přechází přes dvě špičky do dlouhých tenkých šlí zavazovaných za krk. V pase je elektní rovný pásek oddělený opticky s horní části jemným všitým proužkem z druhé látky. Na nařaseném spodním díle jsou dvě kapsičky skládající se ze tří dílů kombinované látky. Doplňuje zástěrky linie A a B; liší se od nich zavazováním horního dílu za krkem a je prostě trochu jiná, sama bych ji inspiračně zařadila spíše do 50-tých let.

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jak jsem už byla v tom tvoření zástěrek (a ty dětské se zatím u nás nosí spíše jako domácí šatičky), tak jsem je ještě víc „pošatičkovala“ a doplnila o zadní plný díl ve stejném duchu a … už tvořím z bavlněného plátýnka šatičky pro bambuláky. Stejně jako zástěrky i ony jsou navrženy tak, aby se "zvětšovaly" s dítětem přes několik konfekčních velikostí. Hrají si s kombinací dvou látek, které se vzájemně barevně doplňují.  Jsou pohodlné, slušivé a snesou i nějakou tu divočejší hru.

 

 

Linie E - šatičková zástěrka s výrazným výstřihovým dílem kolem krku doplněným většími potahovanými knoflíčky z druhé látky. Průramky kolem paží jsou lemované proužkem doplňkové látky, z níž je nejen zmíněný efektní díl kolem krku, ale i kapsičky a nařasený volán na spodním díle zástěrkových šatiček.


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Linie F - šatičková zástěrka s velkou mašlí, která ji zdobí buď v pase, nebo pod prsíčkama (podle toho, jak jsme zrovna velcí ). Je doplněna v zadním díle potahovanými knoflíčky. Výstřih je lemován proužky doplňkové látky.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jelikož léto klepe již na okno, tak bod tvoří dál … zatím pouze na papíře ...

tedy: pokračování příště ...