Zamilovala jsem se, přestěhovala jsem se za přítelem a rozhodli jsme se vytvořit mi u něj v bytě vlastní pokoj, kam si zalezu a budu se moct věnovat vlastním koníčkům. Paráda, řeklo by se, okolí mi závidí moje štěstí,  ale už nevidí, že musím vyřešit pro holku zásadní problém: barvy a dekorace do místnosti. 

Tedy, ono je jasné jedno: některé kousky si prostě vyrobím sama, vždyť proto jsem před lety začala háčkovat, ale ty barvy? Musí to spolu ladit. (Nebude.) Kazdy kousek je jinak modrý. (Za to může to závěsné křeslo, které jsem musela mít!) A navíc ani barvy na zdi nejsou takové, jak jsem chtěla - v obchodě zrovna nebyl pigment  který potřebovali na míchání, takže jsem musela ustoupit ze svých požadavků. Včil je to jedno, modrá je dobrá a konečně budu mít pokoj podle mých představ. Aspoň trochu. 

Můj milovaný má rád námořní tématiku. Ani já proti ní nic nemám, a tak budu háčkovat polštář. Tedy ať si dobře rozumíme: obaly na ně. Celkem 4 kusy, každý s jiným dekorem... loď, kotva, maják jsme nakonec zavrhli. Kormidlo (nebo kompasovou růžici) a pirátskou vlajku. Motivy máme, prošly schvalovacím řízením, teď to chce zvolit barvy. A nastal kámen úrazu! Já byla pro světle modrou a dva odstíny hnědé (velbloudí a tmavě hnědou), můj nejdražší touží po dvou odstínech modré a černé (protože přece budu háčkovat Černou perlu!). 

Jsme zase na začátku a nemůžeme se dohodnout. Hledám ve všech koutech Internetu rozkresy na jednotlivé motivy, rozšířila jsem si slovní zásobu v angličtině, úspěch se dostavil na Pinterestu. Jen musím sehnat dost vln a upravit si rozkres.