Kdo by neznal tento slogan z Postřižin ÚsměvÚsměvMrkáček... slogan, který se tak často používá jako reklama, upoutávka na tento můj oblíbený film.

Pouštím televizi...  přepínám v okamžiku, kdy na mě útočí reklamy. Otvírám časopis, noviny a krom "obyč" článků - reklama. Jedu po D1 a podél silnic bilboardy s reklamou, pustím si  v autě rádio  a opět na mě útočí reklama. Na zubní pastu, na lepidlo na protézu, prášek na bolení hlavy, na klouby... No však to znáte, ne? Úsměv

Reklama reklama reklama...

Valí se na nás ze všech stran a někdy mi ujede postesknutí : toto dřív nebývalo!!!

ALE OMYL !!!!!!!  Reklama byla a nebylo jí málo! Reklama zahlcovala všechny dostupné noviny a časopisy. Jen nebyla televize a bolboardy u silnic, ale v podstatě se nezměnilo nic!

Nevěříte? Dnes jsem listovala starými časopisy "Letem světem" z roku 1941-1943 a můžu zodpovědně říct, že krom toho, že dnešní časopisy hýří barevností, tak se v podstatě nic nezměnilo!  První stránky jsou věnovány politice, pochopitelně zprávy upravené tak, aby vyhovovaly tehdejší  ideologii, jak je všechno super, jak se daří na všech frontách, ale poté již následovaly "drby" ze společnosti, z oblasti divadla a filmu, rady porady jak například sázet česnek, jak  stavět  pergolu, co levně uvařit,  co v oblasti módy "frčí" atd atd atd... Že Vám to něco připomíná? Vždyť je to pořád stejné. Jen se mění tváře, změnil se květnatý slovník, ale... vždyť to už tady přece bylo!

A jestli máte chuť se pobavit, tak si projděte pár snímů a určitě si řeknete jako já "tak to už tady fakt bylo" ÚsměvÚsměv

Tak co, změnilo se krom názvů a barevnosti za ty roky tak moc???