Poslední dobou mě pronásleduje pocit, že se nějak pootevřely nůžky mezi lidmi mozku (věda, hmota a realita) a lidmi srdce (duch a duše,city a pocity, sny). Možná je to tím, že nutnost propojení těchto dvou substancí je již nevyhnutelná. Všichni to víme a tím spíš se vymezujeme.

Jenže proč se vymezovat? Můj muž např.je člověk morální a láskyplný, jen prostě místo meditovat říká - čumět do blba. A co když dosud vědecky racionální doktorka mých dětí začne doporučovat homeopatika? A co když má guru, jógínka, začne jezdit na vědecké konference?

Já jsem holka z vesnice, s nohama vždy pevně na zemi, navíc máma tzv. od plotny. Jenže velikost mého srdce vždy přesahovala velikost mého intelektu a navíc jsem výtvarnice. Maluji, tančím a občas píšu básně. Nejspíš se pohybuji někde mezi těmito světy. Spirituálním bytostem připadám málo duchovní, zato materialistům až moc ulítlá. Nemám potřebu to řešit. Jen jsem si jaksi začala více všímat podobností a zároveň odlišného slovníku. Tento blog je tedy takovou malou snahou o porozumnění. Moje málá mise.

Mezi duchovně laděnými bytostmi se poslední dobou mluví o zvyšování vibrací...Tak já jen zdůrazňuji, že vysoce vibrovat může nejen ten, co „říká životu ANO“, ale i ten, co prostě každé ráno „zvedne prdel a jde s chutí něco užitečného dělat“.

Zde je můj slovník. Budu ráda, když jej doplníte.

 

s tím rezonuji – to se mi líbí

někam se posouvám – konečně mi to došlo

kéž tě provází lehkost a sebeláska – tak čau a nech to být

opečovávej se – dej si nohy nahoru a dvě deci k tomu

s tím souzním – mám stejný názor (podobné s rezonuji)

duchovní přerod – změna názoru

nacítit si – dospět k rozhodnutí

stávám se přítomným – chvíli dávám fakt pozor

moje vibrace je láska – dnes jsem se vyspal do růžova

pracuj na vnitřním klidu – hoď na to bobek!

to mě oslovilo – zaujalo mě to

řekni ano životu – zvedni prdel a jdi něco dělat!

 

Teď mi ovšem došlo, že když se k něčemu rozhodnu, je to akce spíše rozumová. Kdežto když si nacítím, že to mám napsat a pak to i provedu, vedla mě spíše intuice a láska.

Blaženost moji milí – mějte se prostě fain!

Ivka