Fler znám už docela dlouho, svůj účet jsem vytvořila loni v září, ale až do dubna mi trvalo, než jsem uveřejnila své výrobky. Ale je to dost času na to, abych mohla "pročmuchat" všechny jeho funkce. Nechápu, že jsem celou tu dobu přehlížela diskuse. Ale je to tak. Objevila jsem je včera večer. Dostala jsem nadílkou pár hodin o samotě. Opravdu jsem si ji užívala. S kafíčkem, vypnutou televizí a lovením zajímavostí na netu....a objevila jsem diskuse na Fleru. Začetla jsem se hluboko do noci. A bylo mi ze všeho docela smutno. Asi jsem narazila předevší na ty stěžovací, i když tak původně nebyly zamýšleny. Časem asi napíšu nějaké reakce. Ale až  později. Dnes jeden ze svých starších článků, který jsem uveřejnila ve svém osobním blogu někdy v době, kdy Fler vznikal a já jsem o něm neměla ani potuchy (a jehož asdresu vám dle pravidel Fleru prozradit nesmím.

Usmívající seUsmívající seUsmívající se

Když jsme se v mládí, dětství, pubertě intenzívně smáli, okřikovali nás: "Čemu se tak blbě směješ?"
Nebo náš smích komentovali: "Ty máš ale pitomý úsměv."
A dávali nám rady: "Přestaň se pitomě usmívat a buď už vážný!"

Přitom všechny kultury měly svého dvorního šaška, Enšpígla, Nasredina či venkovského blázna. Šaškové ve středověku bavili a rozesmávali své panovníky tím, že si i z těch nejdůležitějších věcí dělali legraci a převraceli smysl slov a činů.

Když se podíváte na slona, žirafu nebo ptakopyska, dojde vám, že i Matka příroda má smysl pro humor. Některé mytologie tvrdí, že svět byl stvořen, aby se Stvořitel bavil. Takže je docela dobře možné, že všichni jsme takový "kosmický" žertík.

Žolík je karta, která se tváří bláznivě. Přestože na sebe může vzít roli jakékoliv jiné karty, má nejvyšší hodnotu. Žolík je symbolem svobody, je symbolem stavu, který je nad a mimo veškerá obvyklá pravidla.

Karta blázna v tarotu představuje nadšení, nové dobrodružství, spontánnost, nové příležitosti, neomezené možnosti a potěšení.



Při smíchu se otřásá a vibruje (a tedy uvolňuje) celé tělo. Aktivuje se svalová hmota. Zvyšuje se tep srdce (zrychluje oběh krevní), tělo a hlavně mozek dostává až 5x více kyslíku než při obvyklém dýchání. Čtyřleté dítě se směje každých deset minut. Smích je jakýsi vnitřní jogging. A především, smích a orgasmus jsou jediné tělesné aktivity, produkující dokonalou synchronizaci mozkových hemisfér.

Smích (spolu s pozitivní vizualizací) zvyšuje produkci lymfocytů, které efektivněji lobují proti rakoviným buňkám. Imunologové radí - naučte se smát i sami sobě - prodloužíte si tak život.

Člověk, který se často a rád směje, postupně odblokovává tzv. čakru smíchu. Tato čakra je umístěna v oblasti lokte (tam, kde je tzv. brňavka).