Jednoho dne se přišel prcek ze školky s tím, že budou mít ve školce maškarní.

Hurá, znělo mi v hlavě, konečně se jako matka mohu správně projevit a vytvořit prckovi kostým na míru.  Jenže to znamená nejdřív z Káji vydolovat, za co by tak byl ochoten na maškarní jít. Vám se to může zdát zcela banální, ale náš malý, má celkem velkou nechuť se převlékat do jakýchkoliv kostýmů. Pomalou nenásilnou formou otázek jsme nakonec dospěli, že dinosarus, oblíbený to tvor našeho syna, bude to pravé ořechové. Dohodli jsme se, že ocas na připnutí a oči a zuby na kšiltovku budou zcela stačit.

Pokud tedy potřebujete jednoduchou masku, hotovou za jeden večer, směle do toho, vůbec to není těžké.

Potřebujeme: látku na samotný ocas (já jsem použila světle modrý umělý fleece z deky, která stála pouhých 29,- korun), barevnou látku na doplnění (hřebínek na ocas), bílou látku na zuby, materiál na výplň (např. do polštářů, ale může bát cokoliv vhodného, jen by to mělo být relativně lehké), černý lihový fix (na namalování očí), nůžky a šicí potřeby (máte-li šicí stroj, máte téměř hotovo) a kousek suchého zipu na zapínání.

image

Ze základní látky ustřihneme 2 dlouhé a úzké trojúhelníky a jeden oválek/kruh na uzavření ocasu.

image

Z barevných látek našijeme trojúhelníky na hřebínek ocasu a z bílé látky na zuby.

image

Hřebínek ocasu vyskládáme na lícovou stranu základního dílu.

image

Přikryjeme druhým základním dílem a sešijeme obě dlouhé strany.

image

Připravíme se 2 proužky na pásek k připevnění ocasu kolem pasu. Já je udělala z dvojité základní látky. Musí být tak dlouhé, aby bylo možno ocásek připnout kolem pasu.

image

Ocásek naplníme.

image

Do horní části ocásku připevníme pásek a ocásek uzavřeme připravený oválkem (nebo klidně i šišoidem, jak vidíte u mě). Na konce pásku našijeme suchý zip.

image

A tady je už hotový ocásek.

image

U nás je to ocas dinosauří, ale u vás může být klidně dračí nebo krokodýlí. Délku a velikost přizpůsobte vašim dětem. Dinosauří outfit jsme ještě doladili kšiltovkou na kterou se našily zoubky (to byly ty připravené bílé trojúhelníky) a oči.

image

Návod podléhá autorským právům, nekopírujte jej tedy bez mého svolení. Nápad na ocásek je volně k dispozici pro nekomerční užití.