Určitě už víte, že Velká meziklubová soutěž, v níž se utkalo devět klubů v devíti kolech dospěla do posledního kola. Pokud si říkáte, že jste někde prošvihli celkové výsledky, neprošvihli. Celkové výsledky ani za kluby ani za jednotlivce ještě vyhlášeny nebyly. Ale moc se na ně těšíme.

První polovinu soutěže očima našeho klubu, Hnědého a Zlatého, jsme již prošli v předchozím blogu.
Nyní můžete nahlédnout do druhé poloviny. Tedy poloviny, no... časově to na polovinu vychází.

Šesté kolo se odehrálo v říjnu. Krásné téma secese bylo omezeno a nepočítaly se do něj šperky. Pro většinu z nás to byla spíše zajímavá výzva než omezení, ačkoli nutno podotknout, že secesní šperky by musely být také úžasné. První dojmy byly spíše rozčarování a bezradnost. Po uklidnění jsme začaly hledat definice a typické rysy. To výrazně pomohlo. Ne že bychom nevěděly, co je secese...
Ve výsledku tedy vzniklo 8 výrobků a žádný z nich nebyl šperk:
, poslední kousek inspirovaný Gaudím byl již prodán:

Květinové děti nebo-li Hippies se staly tématem kola sedmého. Nabídly nepřeberně možností ztvárnění v barvách i materiálech, popustily uzdu fantazii v maximální míře. Mnozí z nás si zavzpomínali.
Přes veškeré možnosti se na množství výrobků podepsal již regulérně běžící nový akademický rok i jiné časové indispozice. Ti, co čas někde ještě zvládli vyštrachat, pro vás připravili 6 výrobků. Skoro jste se o ně poprali. Půlka už je fuč.
V nabídce stále jsou:
Rozebrali jste: 

Blížíme se velkolepě k finále. Zbývají poslední dvě kola. Protože u květinových dětí se některým nezamlouvalo, že výrobky do tématu zapadají jen použitím květin, bylo další téma dost striktně definováno: Čaj o páté - výrobek by měl vyjadřovat atmosféru čaje o páté, měla by z něj být cítit stará Anglie, slečna Marplová popíjející čaj a řešící záhady, elegance distinguovaných žen, ale i okurkové sendviče a muži s doutníkem popíjející brendy... je do toho zahrnut i čínský čajový obřad, tam také nejde jen o čaj, ale i o tu atmosféru.
Na toto kolo jsme přijali do klubu jednu posilu. Náhradu za členy, kteří nás opustili. Ono se to řekne, zachytit atmosféru. Málem se nám u toho zavařily závity. Navíc kolo probíhalo těsně před Vánoci, kdy měl každý plnou hlavu dárků a jiných nezbytnostní. Kolo proto bylo o něco delší než obvyklé tři týdny. Ovšem prodloužení se konalo až těsně před koncem základního času.
Jak se dílo zdařilo můžete posoudit sami:
  (poslední dva kousky již nedostupné)

Poslední kolo se v našem klubu, bohužel, neslo v duchu faux pas, omylů, zapomínání apod. Těsně po novém roce neměl čas vůbec nikdo, dokonce se to podepsalo i na klubovém blogu posledního kola. Bylo znát, že je čas na větší přestávku. Každé tři týdny nové téma a tvořit na povel prostě nejde. Chvíli ano, ale pořád ne. Devět kol bylo dlouhých.

Jako poslední téma bylo Zvířátkovým klubem vyhlášen pánský klub. Poměrně velká výzva, opět, ale tentokrát pro všechny. Málokdo cílí na muže. Možná hlavně protože mnohem více chodí nakupovat ženy.
Z posledních sil jsme pro vás a repreyentaci klubu vyrobily: a ještě jeden, touto dobou prodaný .

Soutěž je tedy ukončena. Pro mnohé byla inspirací k další tvorbě, některé přesvědčila, že ještě není třeba házet flintu do žita, některým obchůdkům dala nový směr.

Čekáme jen na celkové výsledky. Sice bylo devět kol náročných, ale i tak nám bude tahle soutěž s obrovskou konkurencí chybět. Co vy? Bude vám chybět taky nebo jste rádi, že už je konečně konec?