Většina opalovacích krémů…

Většina opalovacích krémů na trhu je co se týče složení doslova děsivá. Nejběžnější ingredience nalezené v opalovacích krémech jsou např. tyto:

Oxybenzone – nalezen v mateřském mléce, způsobuje alergie kůže, napodobuje v těle estrogen, je spojován s endometriózou atd. atd.

Octinoxate (Octylmethoxycinnamate) – opět nalezen v mateřském mléce, spouští alergie, napodobuje hormony v lidském těle.

Hmmm…To není moc dobré...

Proč právě Mari opalovací krém?

Pokud se chcete opalovat zdravě, pak je důležité zvolit přírodní krém, který vaše tělo nezatíží zbytečnými chemickými koktejly. Mari opalovací krém vám toto může zaručit. Je bezpečný, nezpůsobuje rakovinu a nenarušuje hormonální rovnováhu. Mari opalovací krém obsahuje minerály: oxid zinečnatý a oxid titaničitý, které chrání pokožku před účinky slunečního záření.  A pozor, minerály nejsou micronizované ani nano, to znamená, že nejsou tak malé, aby pronikly pokožkou do těla. Oba oxidy jsou ve formě částic, které jsou považovány za bezpečnější, nepronikají do těla, ale zůstávají na pokožce a vytváří ochrannou vrstvu proti sluníčku.

Většina opalovacích krémů obsahuje micronizované nebo nano částice, které se vstřebávají do pokožky a následně do těla. Pokud chcete bezpečnější krém, je důležité, aby na něm bylo označení „non-micronized“ a „non-nano particles“

Mari opalovací krém je jako husté měkké opalovací máslo, které krásně taje na pokožce a dobře se rozmazává. Není příliš řídké a neteče na pokožce jako mnoho jiných krémů.

Co Mari opalovací krém obsahuje?

Kokosový olej BIO lisovaný za studena – hydratuje a zvláčňuje pokožku, poskytuje UV ochranu před spálením pokožky

Včelí vosk – udržuje pokožku pružnou a vlhkou

Organické bambucké máslo – regeneruje a chrání pokožku, zvyšuje její elasticitu a zpomaluje stárnutí.

Mandlový olej LZS (lisovaný za studena) – je vhodný pro všechny typy pleti, zjemňuje a zvláčňuje pokožku

Oxid zinečnatý – je bílý prášek, v přírodě se vyskytuje jako nerost zinkit, používá se jako netoxický bílý pigment, má protizánětlivé účinky a ochranný UV filtr

Oxid titaničitý – bílý prášek s ochranným UV filtrem

Kde koupit? 

Krém je velmi jemný a je vhodný pro všechny typy pleti i pro citlivou pokožku a pro děti. Preferujete zdravé krémy a rádi byste opalovací krém vyzkoušeli? Můžete si objednat zde.