Je tomu už nějakou dobu, co mne oslovila jedna milá slečna, zda bych jí nechtěla udělat nějakou origami výzdobu do jejich nově otvírané kavárny. Ne jen nějaké obyčejné kavárny.  Do Origamicafé. Srdíčko zaplesalo, konečně bude kde realizovat nápady, které mi visí v hlavě a doma bych neměla kam dát. Sice s omezením co do rozpočtu a barev, ale to už je to nejmenší. Jak to dopadlo, posuďte sami :-)

 

 

Jako první jsem vyrobila závěs ze tří květinových kusudam - je to moderní origami, každá koule se skládá z několika květů, každý květ z pěti lístků a korálků uprostřed, to vše je dohromady slepené a zavěšené na papertwistové šňůře, závěs má celkem přibližně metr na délku a na to, že je to papír, se celkem pronese.

 

 

Další na řadě byl závěs z mnoha vlasců, na kterých jsou na střídačku navlečeni papíroví jeřábi, kostičky a skleněné čiré korálky. Byl původně myšlený do okna, ale nakonec jsou v okně vertikální žaluzie a jeřábi zdobí zeď vedle něj. Mimochodem, kdyby vás někdy něco podobného napadlo vyrábět, poučte se z mých chyb - nikdy, nikdy, NIKDY nedávejte šňůry na jednu hromadu. Vážně ne.

 

 

Do třetice přišel na řadu závěs na "stříšce" z mosazných drátů a řetízků, v jehož středu visí kusudama vytvořená ze spojených dvojitých lilií, kolem které na zlatých nitkách poletují motýli.

 

Jak se vám líbí? Chtěli byste takové dekorace mít i vy? Pokud ano, stačí napsat :-)