V klubu Podpořme své prodeje jsme tentokrát tvořili na téma : OVOCNÝ KOKTEIL

                                                

Není nic lepšího než sladké osvěžující ovoce coby svačinka v parném červencovém dni. Sytě červený meloun, citrony a jahody jsou přímo symbolem letního mlsání ať už na pláži, nebo na zahradě u bazénu. Ovoce je navíc zdravá pochoutka plná energie a vitamínů. Na co by si měli dát pozor zejména diabetici, je cukr – toho je v některých druzích opravdu hodně, zejména v cizokrajných kouscích. Co se týče rozmanitosti, nejvíce konzumujeme domácí druhy, tedy jablka, hrušky, švestky, meruňky a broskve. V sezóně je velmi oblíbený také meloun.

V létě je příroda obzvlášť štědrá, vybírat můžeme z mnoha rozmanitých druhů ovoce. V srpnu dozrávají jahody, meruňky, broskve, letní jablka a hrušky, švestky, angrešt, rybíz, hroznové víno a ostružiny.

Chuť jahod miluje snad každý. A kromě toho, že jsou vynikající, jsou i zdraví prospěšné. Obsahují třísloviny, které působí antibakteriálně a protizánětlivě, vážou na sebe také toxické látky ve střevech a pomáhají je odvádět z organismu ven. Tyto plody jsou také velmi bohaté na kyselinu listovou, která je důležitá pro správnou krvetvorbu, růst buněk a také v těhotenství. Navíc velké množství vitaminu C pomáhá posilovat imunitní systém. Draslík zase odvodňuje a snižuje krevní tlak. Velkou výhodou jahod je i vysoký obsah hořčíku, který má blahodárný vliv na náš nervový systém.

 

                                                            Tvořili jsme podle této krásné paletky :

                                                                      

 na výrobku jsou povinné alespoň dva odstíny z nabízených barev - černá, červená, růžová ( malinová ) a zelená ( limetková, světlá)

- pozadí libovolné + ovoce

Prohlédněte si soutěžní výrobky, posuďte, jak se nám povedly, jak splnily dané zadání a rozdělte jim své hlasy.

                                                                           Hlasovat můžete do 23.7.2021

Anketa se načítá ...

 Jako nesoutěžní představujeme :

 Lisse» Vak - tlumok na záda "víla"

image

  Anelape» Bryndák s krajkou + chránič + žínka - soupr. č. 11

image