Vítězka minulého kola jari.ticha vybrala pro únorové kolo krásně zimní téma : PANÍ ZIMA ČARUJE s barevnou paletkou starorůžová a bílá.

                                                                PANÍ ZIMA ČARUJE

                                                   

Co jste možná nevěděli o zimě ?

I když podle základů logiky a intuice bychom mohli tvrdit, že Země je v prosinci Slunci nejvíce vzdálena, opak je pravdou. V prosinci je naše planeta Slunci nejblíže.

Sněhový zázrak

Když mluvíme o sněhu, říkáme, že je bílý. Pravdou je, že ho jako bílý vidíme, jelikož sníh padá na zem jako hromada ledových krystalů, kterými prosvítá světlo, čímž v našem viditelném spektru vzniká bílá barva. Zatímco bílou barvu sněhu můžeme vidět, samotné krystalky jsou doopravdy skutečně průsvitné.

Výhody sněhové pokrývky

Když vytrvale sněží a teploty jsou v noci dost nízko, přes den stále pod nulou, pokryje všechny stromy, větve, trávu a rostliny. Zamrzne voda. V tomto případě sníh funguje jako tepelný izolant. V podstatě nedovoluje rostlinám prováděttranspiraci(odpařování vody z listů a povrchu), ta se tedy neochlazuje a nemrzne. Stejně tak u stromů. Problém nastává, když je sněhu příliš a láme větve stromů.

Co se děje v půdě?

Víte, že půda může zamrznout při sněhu jen do 0,8 m své hloubky? Při holomrazech (teploty jsou nízko pod nulou, ale beze sněhu), až 1 - 1,5 m? Všechna potrubí se proto pokládají do hloubky 1,5 m (obvykle). Proč se tak děje, by bylo příliš složité vysvětlovat, ale představme si, že s každou hloubkou (př. co 30 cm) se teplota z povrchu přenese za 4 hodiny a s každou hloubkou mrzne méně. Dole už tedy voda nezmrzne díky kladnějším teplotám. A co v půdě mrzne?Jsou to vodní krystalky, které jsou v půdě přítomny vždy, i když neprší.

Né každý má zimu rád, ocení ji zejména lyžaři a milovníci zimních sportů a ostatní si musí říct, že je to jen další roční období, které netrvá věčně Velký úsměv

Paletka pro tvoření :

image

Zhodnoťte nakolik výrobek splňuje dané téma, posuďte zpracování a estetickou stránku výrobku.

Hlasovat můžete do 22.2.2019. Za Vaše hlasy moc děkujeme.

 

Anketa se načítá ...

 Jako nesoutěžní představujeme 

  Peťula16 - Paní zima čaruje - náušnice

image

Jaro je roční doba, v níž se fantazie mužů začíná zabývat tím, na co ženy myslí již celou zimu.

 galajana - obal na knihu-růžový

image

přivolej si před spaním růžové sny

 Zdekula - Podkafíčka háčkovaná Babiččina starorůžová.

image

V únoru je ještě zima a jaro stále ještě klímá.

Tvořivé tlapičky -  Lapač snů - 12 cm

image

Krásné bílé vločky padající na růžové tvářičky.

Krocanda - Háčkované čepičky na vajíčka - zajíčci - sada 3 ks

image

 Péča - Náramek Cukrová vata

image

Cukrová vata - sladká jak vzpomínky na dětství

Přidejte se k nám:

Pokud máte rádi barvy a soutěže, zaklepejte na naše vrátka, rádi vás přivítáme mezi námi. Konkrétní kolo trvá měsíc, na zvolenou barvu můžete vymýšlet a tvořit novinky  nebo nominovat již stávající výrobek, který máte vystavený ve svém obchůdku. Nikoliv však výrobek, který je vyprodaný v době vyhlášení soutěže.

Krásný den všem přeje Jari TicháŠtěstí