Zdravíme všechny účastníky a příznivce fotografické soutěže Panter Fler Foto.

Následující řádky se nepíšou lehce, ale protože se snažíme o to, aby Fler byl hezčí, tak nemůžeme pominout ani to, aby se tu hrálo FÉR! K férovosti vás opakovaně vyzýval našimi ústy i šéfinspektor Clouseau.

Když jsme víc jak před rokem zahajovali tuto meziklubovou soutěž, museli jsme samozřejmě myslet nejen na pravidla, ale i na to, že se občas najde někdo, kdo bude chtít tak trochu víc ovlivnit výsledky. Z toho důvodu jsme každému hlasujícímu dali možnost udělit 5 hlasů a panovalo pravidlo, že by každý považoval za neetické dát svému vlastnímu klubu víc jak 3 body. Zároveň jsme předpokládaly, že je naprosto samozřejmé, že se hlasuje nikoli za profily, ale za uživatele (takže jeden člověk hlasuje jen jedenkrát.)

Celou dobu to skvěle fungovalo. Možná to bylo i z toho důvodu, že hlasování bylo naprosto veřejné a každý mohl vidět, jak kdo hlasy rozdělil.

V únorovém kole se sešly hned dvě novinky najednou - poprvé soutěžil klub Zlatokopky a poprvé nebylo vidět, jak kdo hlasuje. Nový systém anket se velice osvědčil. Zřejmě i pro jednoduchost hlasování byla v tomto kole mnohem větší účast než v kolech předchozích. My jsme samozřejmě jako vždy bedlivě sledovali průběh hlasování od začátku až do konce a něco se nám nezdálo být v pořádku.

Požádali jsme proto FlerTým, aby nám poskytl podrobný výpis hlasování a my tak mohli vidět, jak kdo hlasoval. Tento krok jsme museli udělat poprvé a doufáme, že i naposledy.

Bohužel, zjištění bylo víc než smutné.
Zabralo nám to nějaký čas a museli jsme pátrat na mnoha profilech, kdo ke komu patří.

Výsledek našeho zkoumání je tento:
velká část členů klubu "Zlatokopky" hlasovala naprosto cíleně čtyřmi hlasy pro soutěžní fotky z jejich klubu. Někteří dokonce ani neudělili pátý bod. Mnozí členové tohoto klubu navíc hlasovali z více svých profilů obdobným způsobem. Toto chování považujeme za zcela záměrný pokus o zmanipulování výsledků!

Z toho důvodu vyhlašujeme výsledky nové a klub Zlatokopky tímto vylučujeme z Panter Fler Foto.

 

Pod blogy Růžového pantera se nikdy nepodepisujeme, protože je děláme za celý klub. Jelikož se dá ale bohužel očekávat, že se proti tomuto sdělení bude někdo ohrazovat, tak se pro tentokrát odhalíme.

Než se rozhodnete napadat nás, že neuneseme prohru, zamyslete se, prosím, nad tím, jestli opravdu máte čisté svědomí.

Montebell a Nady